Mobile ID запрацює в Україні до кінця року: що це таке


ID-паспорти зі вбудованим цифровим підписом почнуть видавати восени, а до кінця року такий підпис буде доступний на SIM-картці у рамках програми MobileID.
Сервіс MobileID дозволить зберігати всі дані про громадянина – електронний цифровий підпис, ідентифікаційний код, паспортні дані тощо – на SIM-картці. Цей сервіс вже успішно працює в 28 країнах Європи.
Зокрема, за допомогою технології Mobile ID користувачі смартфонів зможуть ставити електронні підписи до документів. Власники мобільного зможуть оплачувати послуги та отримувати доступ до захищених документів.
Технологія містить у собі взаємодію між різними мережами мобільних операторів та центрами сертифікації ключів. Для цього розробники створять спеціальні SIM-карти із вбудованими алгоритмами ідентифікації.
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман анонсував з осені старт видачі внутрішніх паспортів у вигляді ID-картки із вбудованим електронним цифровим підписом, а до кінця року такий підпис буде доступний на SIM-картці у рамках програми MobileID.
За його словами, впровадження електронних послуг – один із пріоритетів уряду, тому до кінця року планується запровадити ще низку онлайн-сервісів. Зокрема, це реєстрація дитини та шлюбу онлайн.


Джерело http://24tv.ua
Mobile ID запрацює в Україні до кінця року: що це таке Mobile ID запрацює в Україні до кінця року: що це таке Reviewed by Світові вісті on 06:17 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.