Що їдять під куполом Ради?


Найпопулярніші страви у їдальнях Верховної Ради – український борщ з пампушками, грибна юшка і котлети.
Про це розповів директор державного підприємства "Їдальня" управління справами апарату Верховної Ради Микола Бобренко, пише "Інтерфакс-Україна".
"Найпопулярніші страви – це звичайні прості страви української кухні. Наприклад, з перших страв – український борщ червоний з пампушками, грибна юшка. На друге часто беруть звичайні котлети з курятини, телятини і змішаного фаршу", - сказав він.
Асортимент страв у їдальнях формується на підставі попиту.
Наприклад, в їдальні у будівлі Верховної Ради, де часто обідають депутати і представники іноземних делегацій, в меню буває червона риба, відповідно і ціни за обід тут вищі.
За його словами, в середньому вартість обіду становить до 100 грн.
Меню у їдальні змінюється майже щодня.
"Загалом у меню 300 страв, які щодня змінюються. Рідко буває, що меню повторюється раз на тиждень", - сказав Бобренко.
Їдальня на вулиці Садовій, 3, має 70 посадочних місць і щодня обслуговує 300 осіб, а в пленарні тижні – удвічі більше. Стільки ж місць і відвідувачів і в будівлі їдальні у Верховній Раді.
Штат їдалень 110 осіб, з них 60-65 кухарів. На підприємстві працюють два виробництва, які готують страви для 3 їдалень і кількох буфетів Верховної Ради, зокрема і для їдальні "під куполом".
За словами Бобренка, підприємство заплатило 3 мільйони 319 тис. грн податків до бюджету за 9 місяців 2017 року.
Раніше ЗМІ повідомляли, що брускета з сьомгою коштує 40,60 грн, бутерброд із сьомгою – 37,03 грн, смажені креветки з помідорами чері – 146,23 грн, осетер заливний – 111,10 грн, філе слабосоленої сьомги – 133 грн, качина грудинка з журавлинним соусом 128,56 грн.

Джерело gazeta.ua
Що їдять під куполом Ради? Що їдять під куполом Ради? Reviewed by Світові вісті on 06:05 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.