Літній час - 2018. Коли в Україні переводять годинники


І хоча за вікном все ще лежить сніг, зовсім скоро природа почне прокидатися, а значить прийде пора переводити стрілки годинника на літній час. Цього року Україна перейде на літній час з 25 на 26 березня, в останню неділю місяця, в 3.00. Стрілки годинника потрібно буде перевести на годину вперед
Таке рішення про сезонну зміну часу відбувається згідно з постановою Кабінету міністрів №509 “Про порядок обчислення часу в Україні”, прийнятому 13 травня 1996 року.
Зимовий час – «астрономічний», а на літній переходять у багатьох країнах, так як вважається, що це допомагає економити енергоресурси. При цьому деякі країни Європи хочуть відмовитися від переходу на літній і зимовий час, так як суттєвої користі для економіки це не приносить, але позначається на стані здоров’я громадян. Наприклад, відповідну петицію до Європарламенту підписали Фінляндія і Естонія.
Вперше переводити стрілки годинника почали у Великобританії в 1908 році. На даний момент на літній і зимовий час переходять жителі понад 100 країн світу.

Джерело ukr.media
Літній час - 2018. Коли в Україні переводять годинники Літній час - 2018. Коли в Україні переводять годинники Reviewed by Світові вісті on 11:16 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.