Відключення будинків від води і тепла по всій країні: Відома нардеп зробила гучну заяву


Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману і профільним міністерствам необхідно в найкоротші терміни вирішити проблемну ситуацію з монетизацією субсидій для ОСББ, а також теплопостачальним підприємствам і водоканалам, щоб уникнути відключень будинків від води і тепла по всій країні вже з кінця лютого
Про це заявила народний депутат Альона Бабак сьогодні, 14 лютого, під час засідання Кабінету міністрів України.
До 26 лютого критично, щоб Ви (прем’єр-міністр Володимир Гройсман, – Ред.) підписали зміни до постанови, інакше, якщо до 27-28 лютого через Казначейство не пройдуть кошти на підприємства водо- і теплопостачання, в Україні не буде тепла і води. Це критично. Акти звірки мають запрацювати. Поставте для себе цей акцент, – зазначила під час свого виступу народний депутат.

За її словами, в Україні зараз працюють 30 тисяч об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), які готові до початку монетизації субсидій.
Є будинки, де до 70% квартир на субсидіях, і адмініструвати ці субсидії для ОСББ неприйнятно. Це 1,5 млн людей, які сьогодні готові, щоб їм відкрили спеціальні соцрахунки, і були перераховані кошти, – додала Бабак.



У свою чергу, прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що перед Міністерством фінансів, Міністерством соцполітики і Мінрегіоном поставлена ​​задача вирішити питання субсидій для будинків ОСББ та розрахунків з підприємствами.
Все, що стосується монетизації субсидій і ОСББ, буде виконано. Хочу заспокоїти 30 тисяч ОСББ, все буде нормально. Не бачу перешкод, щоб ми це не врегулювали. Завдання перед міністерствами – у середу (21 лютого) внести узгоджений проект акта, – зазначив Володимир Гройсман.
При цьому глава Мінсоцполітики Андрій Рева повідомив, що міністерство готове спільно з іншими відомствами врегулювати всі проблемні питання.
Тут є проблеми і ми їх повинні врегулювати. Зокрема, ситуацію на рівні підприємств, на рівні ОСББ, і на рівні бюджету … І ми до середи це можемо зробити, – зазначив Рева.
Нагадаємо, в 2018 році набула чинності постанова Кабміну № 951, яка змінила порядок проведення розрахунків по пільгах та субсидіях населення і скасував постанову Кабінету міністрів №20. Виступаючи в парламенті 9 лютого прем’єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що нова система запрацює, а всі борги перед підприємствами і ОСББ будуть погашені.
ОСББ по всій Україні виступили з вимогою від Кабінету міністрів України затвердити реальний механізм виплати в грошовій формі пільг і субідій, починаючи з січня 2018.
Раніше Володимир Гройсман обіцяв врегулювати питання монетизації субсидій на засіданні уряд 14 лютого.

Джерело korupciya.com
Відключення будинків від води і тепла по всій країні: Відома нардеп зробила гучну заяву Відключення будинків від води і тепла по всій країні: Відома нардеп зробила гучну заяву Reviewed by Світові вісті on 11:31 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.