Рецепти приготування сиропів для просочення бісквіту


Щоб ваш кондитерський шедевр вийшов ідеальним, пропонуємо кілька рецептів приготування сиропів, які ви зможете використовувати для просочення бісквітів та отримати незрівнянний торт, а як їх правильно зробити, ми докладно розповімо нижче.
Кавовий сироп для просочення бісквіта
Складові:
мелену каву - 4 ч. ложки;
чиста вода - 220 мл;
дрібний цукор - 4 ст. ложки.
приготування
У кухлик насипаємо ароматний, тільки що змелений кави і заливаємо його гарячою, кип'яченою водою. Виставляємо все на конфорку газової плити і варимо каву, після початку його кипіння протягом 2-3 хвилин. Відставляємо ківш з вогню і герметично накриваємо його відповідною кришкою. Через півгодини, коли кава буде вже ледве теплим, проціджуємо його через втричі складений відріз марлі. В цей кавовий настій всипаємо потрібну кількість дрібного цукру і виставляємо ємність з ним назад на плиту. При появі ознак закипання вимикаємо газ і перед тим як застосувати сироп, даємо йому максимально охолонути при кімнатній температурі.
Лимонний сироп для просочення бісквіта
Складові:
великий лимон - 1/2 шт .;
дрібний білий цукор - 80 г;
питна вода - 240 мл.
приготування
Половину великого лимона разом з шкіркою нарізаємо довільними шматочками, які викладаємо в каструльку з товстим дном. Вливаємо сюди окріп і через 5 хвилин виставляємо каструлю на полум'я середнього вогню. Коли вода разом з цитрусом закипить, не вимикаючи конфорки, вводимо в цю ємність дрібний цукор і близько 4 хвилин варимо лимонний сироп. Вимикаємо газ, а сироп накриваємо на 20 хвилин кришкою. Проціджуємо вміст каструлі через часте металеве сито і просочуємо цим сиропом тільки спечені бісквітні коржі.
Цукровий сироп для просочення бісквіта
Складові:
коричневий цукор - 90 г;
вода - 150 мл;
ванілін - 0,5 ч. ложки.
приготування
Оскільки цукор коричневого кольору має чудовий карамельним присмаком то, для приготування цукрового сиропу за цим рецептом, ми візьмемо саме його.
Висипаємо цукор в металеву, невелику ємність і заливаємо холодною водою. Ставимо сироп на конфорку, включаємо газ на середній режим і при нагріванні регулярно помішувати його. Коли сироп почне закипати, на його поверхні стане утворюватися прозора піна, яку ми обов'язково знімаємо, для того щоб вона потім не взялася кристалами. Через пару хвилин піна перестане підніматися, і тоді ми додаємо ваніль. Тримаємо просочення ще 1,5 хвилини на плиті, а потім відразу відносимо її в прохолодне місце. Після закінчення півгодини сироп повинен охолонути і тоді ви можете використовувати його за призначенням.
Коньячний сироп в домашніх умовах для просочення бісквіта
Складові:
хороший коньяк - 60 мл;
питна вода - 160 мл;
цукровий пісок - 100 г;
паличка кориці - 1 шт.
приготування
У каструльку кладемо паличку ароматної кориці і разом з нею висипаємо в ємність цукровий пісок. Заливаємо все тільки закипілої питною водою і ставимо каструлю на конфорку. Оскільки вода вже гаряча вона швидко закипить і після початку цього процесу тримаємо сироп на вогні 2, максимум 3 хвилини. Відставляємо, накриваємо і, звичайно ж, охолоджуємо його. Коли температура ароматного сиропу буде ближче до кімнатної, витягаємо з нього корицю і вливаємо коньяк. Для просочення сироп використовуємо акуратно, щоб не переборщити, тому що він має досить виражений пряний аромат.

Джерело ukr.media
Рецепти приготування сиропів для просочення бісквіту Рецепти приготування сиропів для просочення бісквіту Reviewed by Світові вісті on 08:32 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.