Великдень 2018 - все, що потрібно знати про свято Воскресіння Христове


В Україні це завжди було сакральний свято, бо українці були дуже віруючими людьми. Православна Пасха в 2018 році потрапляє на 8 квітня. Відповідно, державний вихідний переноситься на 9 квітня, понеділок. Тому українці в квітні відпочиватимуть три дні поспіль: з суботи (7 квітня) до понеділка (9 квітня) включно.
Великдень— це одне з найвеличніших християнських свят у році. у цей день відбувається святкування Воскресіння Ісуса Христа. Дата святкування змінюється рік від року. Залежить вибір від дня весняного рівнодення – святкуємо Пасху в першу неділю після молодого місяця, що наступив услід за весняним рівноденням. А єпископ Олександрійський вираховує цей день і публічно оголошує його.


Традиції Великодня
Ще з давніх часів підготовка до Великодня була дуже довгою. Протягом близько двох місяців люди дотримувалися суворого посту і, оскільки він вважався одним з найбільш строгих у році, намагалися не порушувати його. У 2018 році Великий піст починається з 19 лютого.
У ніч Христового Воскресіння в церквах і соборах проводиться нічна літургія. В кінці служби священик обходить тричі навколо церкви, кропя вірян святою водою. Зазвичай люди стоять зі своїми кошиками, наповненими різними продуктами — від писанок і крашанок до м'яса і делікатесів в очікуванні освячення.


Відразу ж після цього всі члени сім'ї повинні поснідати освяченою паскою і крашанками. І тільки після цього рекомендується їсти м'ясні і рибні делікатеси. Обов'язково люди приносять червоне вино - з давніх пір воно символізує кров Ісуса. Зараз люди часто вибирають звичайний церковний кагор для цього.
Традиційні страви на Великдень – це пофарбовані яйця, паски. Яйця фарбують, як правило, в червоний колір з допомогою цибулевих пір'я. Але на сьогоднішній день пофарбовані яйця роблять прямо-таки творами мистецтва.

Джерело ukr.media
Великдень 2018 - все, що потрібно знати про свято Воскресіння Христове Великдень 2018 - все, що потрібно знати про свято Воскресіння Христове Reviewed by Світові вісті on 13:47 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.