Пологи разом з чоловіком всі "за" та "проти"


Партнерські пологи з кожним роком набирають все більшої популярності серед сучасних пар. Це пов'язано з тим, що чоловік - близька людина і може підтримати, коли дуже важко, потримати за руку, викликати лікаря або акушерку. Але далеко не всі чоловіки горять бажанням ставати свідками появи на світ своєї дитини. Та й не кожен лікар дозволить приймати участь в такій складній справі.

Яким може бути присутність чоловіка?

І чоловік, і жінка повинні віддавати собі звіт, що партнерські пологи - це не просто присутність чоловіка поруч, а відповідальний процес, де обидва повинні допомагати один одному. Тому, перш ніж зважитися на такий крок, зважте всі за і проти і точно вирішите, чи готові ви до цього.


Є тата, які залишаються з дружиною від початку і до самого кінця, присутні під час пологів і активно допомагають як дружині, так і лікарям. Деякі просто знаходяться поруч під час сутичок, а коли справа доходить до самих пологів, вони виходять в коридор і там чекають закінчення всього процесу. Деякі хочуть взяти участь в відрізанні пуповини, а після потримати на руках дитинку. Більшість пап взагалі не беруть участь ні в чому і заходять в палату, коли все вже закінчилося.
Ще в стадії вагітності обидва точно повинні вирішити, яку участь братиме чоловік. Він повинен розуміти всю серйозність справи.
Присутність майбутнього батька вітається і під час кесаревого розтину. Чоловік може брати участь в операції і пізніше допомагати дружині з дитиною, поки вона прийде до тями після наркозу і набереться сил.
Чим допоможе тато? 
Чоловік на пологах може принести дуже велику користь, підтримуючи дружину, коли їй так важко і боляче. Він може відволікати її чимось під час сутичок, підтримувати психологічно. Після того як чоловік побачить, які випробування доводиться переносити дружині, часто він стає ще більш серйозним і відповідальним сім'янином і хорошим батьком.
Зазвичай активну участь батька в процесі пологів і його допомогу мамі по догляду за дитиною ще більше зближує, і сім'я стає міцнішою.
Якщо поблизу немає жодного лікаря, всі зайняті, а дружині погано або вона вже ось-ось має народити, хто як не чоловік подбає про неї, знайде і покличе потрібного фахівця, допоможе дійти до пологового залу, лягти на стіл, доставити необхідні речі.
Чи є мінуси?
Багато жінок вважають, що якщо чоловік допомагає їй під час вагітності, то він готовий йти з нею до кінця. Але це далеко не так. Не кожен здатний бачити весь процес пологів. Нехай кохана людина поруч, але він розуміє, що не може толком нічим допомогти, і вважає, що вам не легше від його знаходження поруч. Та й не кожна жінка захоче бачити чоловіка, коли їй погано. Іноді краще переживати і терпіти всі муки без його присутності.
Дуже часто бували випадки, коли від виду великої кількості крові під час пологів чоловіки втрачали свідомість. Тоді медперсоналу додається роботи, адже треба ще й чоловіка рятувати.
Часом під час переймів і пологів жінка думає про те, яка вона зараз неприваблива, з скуйовдженим волоссям, і в такому вигляді її бачить чоловік. Від хвилювань з приводу зовнішнього вигляду у майбутньої мами можуть затягнутися пологи, і тоді доводиться виставити благовірного за двері.
На жаль, є багато випадків, коли після партнерських пологів сім'я руйнується. Чоловік виявляється під дуже сильним враженням від усього побаченого і може ще довго відновлювати в пам'яті ті події, які він пережив. Жінки легше переносять все і забувають, їм просто ніколи сидіти і згадувати, оскільки з'явилися важливіші справи - догляд за дитиною.
Але не все настільки вразливі. Є такі папочки, які беруть з собою на пологи відеокамеру і весь час знімають. Це дуже дратує не тільки лікарів, а й породіллю, якій в ці моменти зовсім не до веселощів, їй потрібна допомога і підтримка, а не постійне роздратування через те, що чоловік бігає навколо з камерою і ще просить позувати.
Коли можна і не можна вирішуватися на партнерські пологи
Різні чинники впливають на чоловіка і штовхають його на присутність під час пологів. Хтось подивився відео появи малюка на світ і захотів бути присутнім, зрозумівши, що він зможе все це витримати, хтось так сильно любить дружину, що просто не може собі уявити, як вона там буде без нього мучитися одна. Кому-то вже похвалилися інші татуся, як це здорово і цікаво брати участь в пологах своєї дитини.


Жінки, які хочуть, щоб чоловік був присутній на пологах, думають, що так їм буде легше переносити біль і страждання. Але, якщо ще будучи вагітною, ви відчуваєте страх перед пологами, це неодмінно передається і дружину, і він не те що бути присутнім, а навіть близько знаходитися не захоче. Тому, перед тим як говорити про партнерські пологи, спочатку потрібно налаштувати себе на позитив і бути впевненою, що все пройде добре.
Не варто думати, що після спільних пологів ваші відносини в обов'язковому порядку стануть краще і міцніше, чоловік побачить ваші муки і буде любити і цінувати вас більше. Часто трапляється з точністю до навпаки.
Але навіть якщо ви твердо вирішили йти на пологи разом, підсвідомо не всі до цього готові і є кілька причин, за якими потрібно відмовитися від цієї ідеї:
Якщо чоловік надто вразлива натура. Чи не примушуйте його йти з вами, оскільки потім можете пошкодувати про це рішення.
Якщо жінка навіть під час сутичок весь час переживає з приводу свого зовнішнього вигляду, боїться, що чоловік побачить її ненамарафеченной і розлюбить. Якщо ви вважаєте, що чоловік повинен спостерігати вас тільки при параді, навіщо брати його пологи? У пологовому будинку вам вже точно не буде часу приводити себе в порядок, вбиратися і фарбуватися.
Жінка хоче, щоб чоловік бачив, як вона мучиться. Це неправильно і жорстоко по відношенню до чоловіка.
Можна йти разом на пологи в тому випадку, якщо:
Чоловік сам вам це запропонував, він упевнений, що витримає. Ну, звичайно, якщо і ви не проти.
Якщо чоловік дуже підтримував вас протягом вагітності, ходив з вами на огляди, УЗД.
Чоловік готовий до всіх труднощів спільних пологів, пройшов спеціальні курси і знає, що робити у важкій ситуації.
Сміливо можете йти на таке, якщо ви просто ідеальна сім'я. У вас все завжди добре в особистому плані, ви душі не чає один в одному і така справа, як пологи, просто не може проходити без участі чоловіка.
Необхідні умови для спільних пологів
Згідно із законом чоловік або будь-який інший родич має повне право бути присутнім на пологах і брати участь в самому процесі. Присутнього видають дозвіл, в якому зазначено, що:
Дружина дала свою згоду;
Медичний персонал також згоден;
Є всі необхідні документи і довідки;
Присутній не хворіє ніякими інфекційними захворюваннями;
У пологовому залі є всі необхідні умови для партнерських пологів;
Немає ніяких протипоказань, що перешкоджають спільних пологів.
Треба пам'ятати, що лікарі мають повне право не допустити присутності чоловіка, так як це може перешкодити нормальному протіканню родового процесу і роботі медперсоналу. Пологи - це дуже відповідальна справа і не кожен лікар захоче, щоб хтось стояв поруч і дихав йому в потилицю або бігав по палаті.


Можна скласти довіреність, в якій підтверджується, що чоловікові дозволено згідно із законом супроводжувати дружину від початку і до кінця родового процесу - тоді вам ніхто не зможе відмовити. Такий папір можна оформити на будь-якого родича або подругу, які досягли повноліття. Але пам'ятайте, що за дорученням ця людина має повне право приймати за вас рішення щодо медичного втручання на випадок, якщо ви будете не в змозі. Тому обговоріть всі нюанси з тим, кому довіряєтеся.
Не можна допускати батька дитини в родзал, якщо йому просто цікаво подивитися, але при цьому він навіть не знає, яка буде його реакція на побачене. Це тільки додасть клопоту і вам і лікарям. Чи не тягніть чоловіка насильно собою в пологовий будинок, якщо ви бачите, що йому насправді не просто не хочеться, а навіть страшно.
Якщо чоловік твердо стоїть на своїй участі, але вам від цього тільки гірше, переконаєте його і ні в якому разі не дозволяйте бути поруч, він тільки буде вас нервувати своєю присутністю, а це може негативно позначитися на пологах і дитині.
Якщо ваша сім'я на межі розлучення, не варто думати що пологи вас зблизять. Ви дуже сильно помиляєтеся.
Чоловік повинен здати всі необхідні аналізи: на ВІЛ, гепатит та сифіліс, пройти флюорографію і відвідати терапевта. Всі довідки мають термін придатності не більше трьох місяців.

Джерело ukr.media
Пологи разом з чоловіком всі "за" та "проти" Пологи разом з чоловіком всі "за" та "проти" Reviewed by Світові вісті on 09:34 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.