Справи, які необхідно зробити ранньою весною!


Календарна весна звичайно вже вступила в права, але сніг і ожеледь поки не дають в повній мірі усвідомити її прихід. Пропоную поки створити список обов’язкових до виконання справ до потепління. Так і чекати буде швидше і користі більше. Адже справи будемо записувати виключно корисні для душі і тіла
Поповнити запаси вітаміну Д

Зима не балувала нас сонячними днями, тому вже на початку весни відчуваються перші симптоми нестачі вітаміну Д. Серед них: ломота в кістках, швидка стомлюваність, безсоння, підвищена сприйнятливість до вірусів, хандра.
Краще цей цінний вітамін засвоюється через потрапляння сонячних променів на відкриті ділянки шкіри. Тому ловіть ті рідкісні ясні дні, виходячи на вулицю і підставляючи обличчя і руки весняному сонечку. Також гарною підмогою стане аптечний вітамін Д, ну і звичайно ж додавання в раціон продуктів багатих ним. Це риба, морепродукти, яєчний жовток, гриби, зелень, дріжджі.
Посадити зелень в горщики
Саме час і місце для боротьби з наступаючим авітамінозом – зелень на підвіконні. Власноруч вирощена на перших сонячних променях петрушка, кріп, цибуля – це мега-корисно для ослабленого імунітету, а ще піднімає настрій. Зелене підвіконня радує око і не дає засумніватися в наближенні літа.
Влаштувати канікули волоссю
Наші волосся під шапкою і при постійній атаці холоду, різкій зміні температур вимагає відновлення. Щотижня наносьте на ніч кокосову, оливкову або лляну олію для зволоження і живлення волосся. Купіть живильний бальзам і використовуйте після кожного миття. Балуйте волосся ополіскуванням відварами трав. Для цього залийте 1 л окропу сумішшю з ромашки, кропиви і кори дуба (по 1 ст.л.) і дайте настоятися 2-3 години. Ополіскування волосся після миття отриманим відваром відновлює і зміцнює його структуру.
Провести ревізію засобів догляду за шкірою
Природно, зимовий догляд за шкірою разюче відрізняється від літнього. Тому сміливо викидайте жирні креми і понад поживні емульсії, відкривши дорогу більш легким засобів. В цілому в теплий період року я б рекомендувала перейти на природний догляд за шкірою. Маски, тоніки і настоянки можна робити з ягід, фруктів, зелені і овочів по сезону. Огірковий тонік, маска з ягід полуниці, ромашкові кубики льоду – ці домашні засоби будуть живити і зволожувати шкіру, а також дадуть їй відпочити від важких косметичних засобів, використовуваних взимку.
Пройти курс масажу
Якщо турбує спина, старі тpaвми суглобів – саме час записатися на масаж. З метою профілактики рекомендується проходити курси масажу 2 рази на рік і краще в міжсезоння. Адже це період загострення хронічних захворювань, а біль краще запобігти, ніж перетерпіти.
Перебрати гардероб
Зміна гардеробу – це скоріше приємність для дyші, а не для тіла. Вважається, що очищення простору від старих речей не тільки звільняє місце в шафі, але ще і покращує самопочуття. Вже не кажу про настрій, який дає весняний шопінг. Ну адже потрібно заповнити вивільнені просвіти в шафі! Так що сміливо викидайте все, що вже давно не носите і біжіть на весняні розпродажі піднімати собі життєвий тонус.
Визначитися з літньою відпусткою
Ну і, мабуть, найприємніша приємність – це підготовка до літньої відпустки. Так, саме зараз можна купити авіаквитки за смішною ціною або зробити раннє бронювання за вигідними умовами. Залишилося визначитися, коли і куди летіти відпочивати.

Джерело ukr.media
Справи, які необхідно зробити ранньою весною! Справи, які необхідно зробити ранньою весною! Reviewed by Світові вісті on 10:20 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.