Луценко завтра зробить подання на зняття недоторканності, затримання і арешт Савченко


Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що буде змушений внести подання нардепа Надію Савченко, якщо вона не з'явиться на допит
Про це він сказав на засіданні комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 14 березня.
"Про розслідування. Не хочу здатися настирливим, але в найближчі дні, якщо народний депутат Савченко завтра знов не з'явиться на допит, то це буде буквально затра – я буду змушений буквально завтра внести подання на притягнення до відповідальності народного депутата", - сказав Луценко.
Він додав, що в ході розгляду цього питання нардепи побачать, "наскільки ми близькі до прірви як держава, яка знаходиться у зовнішній і внутрішній війні".
"Якщо Савченко не з'явиться завтра на допит, я готовий подавати подання на зняття недоторканності, затримання і арешт", - сказав він.
За словами генпрокурора, сучасні засоби дозволяють прийти на такий важливий для держави допит вчасно.
"Дуже не хотів, щоб герой України Надія Савченко якимось чином лишилася осторонь", - підсумував Луценко.
Як повідомлялося, Служба безпеки України направила народному депутату Надії Савченко виклики на допит на 13 і 15 березня у справі Володимира Рубана. У СБУ її ждуть 15 березня об 11:00.
У свою чергу Савченко заявила, що перебуватиме з робочою поїздкою в Страсбурзі до 16 березня. Вона також повідомила, що не отримувала офіційної повістки про виклик на допит.
Рубан був затриманий уранці 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в'їзду та виїзду «Майорськ» під час спроби ввезти з тимчасово окупованої території арсенал зброї, схований серед меблів.
Суддя Шевченківського райсуду 9 березня під час засідання з обрання запобіжного заходу Рубану повідомив, що його підозрюють, зокрема, у підготовці замаху на Президента Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова.
Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави.
Рубан у 2015-2016 роках виконував функції переговірника щодо звільнення полонених, яких утримують на території окупованої Донеччини та Луганщини.
27 лютого 2017 року СБУ скасувала йому дозвіл на перетин лінії зіткнення на Донбасі. Таку заборону СБУ запровадила після того, як він та народний депутат Надія Савченко прибули в окупований Донецьк

Джерело ukr.media
Луценко завтра зробить подання на зняття недоторканності, затримання і арешт Савченко Луценко завтра зробить подання на зняття недоторканності, затримання і арешт Савченко Reviewed by Світові вісті on 10:14 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.