Вчені назвали дату коли цілі міста опиняться під водою



Співробітники Прінстонського університету з колегами з університетів Ратгерса і Тафтса і незалежних організацій Climate Central і ICF International розповіли про можливі наслідки підвищення глобальної температури.
Вони вивчили дані датчиків, які стежать за припливами, відливами і змінами рівня моря в прибережних районах, а потім звернулися до теорії екстремальних значень. В результаті фахівці прийшли до висновку, що до 2150 року здається незначною різниця між температурами в 1,5 і 2°C може призвести до того, що під водою опиняться землі, де зараз проживає 5 мільйонів чоловік, включаючи 60 000 жителів малих острівних держав.
"Багато хто вважає, що дотримання принципів Паризької угоди врятує всіх від кліматичних катастроф, – говорить провідний автор дослідження, аспірант Прінстонського університету Расмуссен. – Але ми довели, що в будь-якому випадку людство буде стикатися з частими прибережними повенями".
На думку дослідників, при підвищенні температури на 1,5 градуси рівень моря буде продовжувати рости, і в кінці ХХІ століття на Нью-Йорк кожні п'ять років будуть спіткали буревії, подібні "Сенді" – одному з найбільш потужних тропічних циклонів.
Більш того, експерти прогнозують, що навіть якщо глобальна температурастабілізується, рівень Світового океану буде продовжувати збільшуватися через те, що вуглекислий газ залишається в атмосфері протягом тривалого часу, а крижані щити повільно реагують на потепління і не встигають охолоджувати поверхню Землі.

Джерело ukr.media
Вчені назвали дату коли цілі міста опиняться під водою Вчені назвали дату коли цілі міста опиняться під водою Reviewed by Світові вісті on 12:22 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.