Шоколадне морозиво в домашніх умовах


Сьогодні будемо готувати просто фантастично смачне шоколадне морозиво. Мене часто просять вдома його приготувати знову і знову, тому я просто не можу не поділитися з вами рецептом.
Інгредієнти:
густі вершки 33-35% - 500 мл;
молоко - 250 мл;
цукор - 180 г;
несолодке какао-порошок - 25 г;
сіль - 2 г;
яєчні жовтки - 100 г (5-6 шт.);
темний шоколад (дрібно нарізаний) - 125 г.
Процес приготування шоколадного морозива.
Для початку відділяємо жовтки від білків.

Шоколад рубаємо в дрібну крихту.


Для приготування будемо застосовувати посуд з товстим дном. В таку каструлю додаємо сіль, змішуємо какао-порошок з половиною цукру. Додаємо зовсім небагато молока і все добре перемішуємо до отримання однорідної маси. Вийде така глянцева паста.


Потім додаємо молоко, що залишилося і вершки. Все ретельно перемішуємо і ставимо на середній вогонь до закипання. Як тільки побачили маленькі бульбашки, то знімайте з вогню.

Тепер займемося жовтками. З'єднуємо їх з цукровим піском, що залишився і добре перетираємо за допомогою віночка до появи світло-кремової маси.


Тепер нам потрібно з'єднати яєчні жовтки і молочну суміш, але робити це потрібно дуже акуратно. Спочатку ми трішечки гарячої суміші додаємо в яєчні жовтки і дуже активно перемішуємо за допомогою віночка.


Потім ще трішечки додаємо гарячої суміші і також активно збиваємо вінчиком. Суміш стала теплою і тепер можна її поступово тоненькою цівкою при постійному перемішуванні ввести в молочну суміш. Таким чином ніякого не буде різкого стрибка температури і з жовтками буде все в порядку.


Повертаємо каструлю на маленький вогонь і варимо заварний крем протягом 5-6 хвилин. Мішаємо безперервно за допомогою лопатки. Важливо, щоб суміш не кипіла, бо звернуться жовтки. Якщо на лопатці залишиться слід після проведення пальця, то суміш готова.


Знімаємо крем з вогню і вводимо шматочки шоколаду, перемішати.


Перед тим, як заморожувати морозиво, краще його охолодити до температури нижче кімнатної. Це дуже просто зробити помістивши каструлю в ємність з крижаною водою. Морозиво дуже швидко охолоне, але не забувайте його перемішувати, щоб не утворилася зверху скоринка.


Остиглий крем переносимо у форму, яка підходить для заморожування і покриваємо зверху харчовою плівкою в контакт, щоб зверху не утворювалося крижана кірочка. Поміщаємо лоток в морозильну камеру і дайте йому постояти там 4-6 години, але краще на ніч.


Перед тим, як подавати морозиво, дістаньте його з морозилки і дайте йому трохи розтаяти.


Неперевершений шоколадний смак і аромат, дуже ніжна кремова текстура.


Приготуйте і Ви, це дійсно дуже смачно!

Джерело shefkuhar.com.ua/
Шоколадне морозиво в домашніх умовах Шоколадне морозиво в домашніх умовах Reviewed by Світові вісті on 13:03 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.