Живе варення з аґрусу, яке не потрібно варити!


З таким «живим» варенням дуже смачно пити зимовими вечорами чай, використовувати для випічки рулету, з млинцями, оладками
Інгредієнти:
зеленого агрусу — 3 кг
3 штуки апельсинів з цедрою, але без кісточок
2 лимона без цедри і теж, без кісточок
5 кг цукру-піску
Приготування:
У агрусу обрізають обидва хвостика. Робимо це манікюрними ножичками.
Ріжемо апельсини і лимони на часточки.
Апельсини з цедрою, лимони без цедри, і те, і інше — без кісточок.
Апельсини, лимони й аґрус пропускаємо через м'ясорубку.
Цукор і всю ягідно-фруктову масу — в тазик. На добу. Стоїть на кухні.
Періодично помішуємо дерев'яною ложкою з довгою ручкою, щоб цукор повністю розчинився.
Тазик закриваємо вологою марлею. Волога краще натягується на тазик.
Готове варення через добу розкладаємо у стерильні банки.
Можна під капронову кришку, можна гвинтові банки.
Зберігаємо при кімнатній температурі. Не в холодильнику!
Ніколи не бродить, не закисало і не сахарилось

Джерело ukr.media
Живе варення з аґрусу, яке не потрібно варити! Живе варення з аґрусу, яке не потрібно варити! Reviewed by Світові вісті on 11:43 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.