Живе варення з аґрусу, яке не потрібно варити!
Інгредієнти:
зеленого агрусу — 3 кг
3 штуки апельсинів з цедрою, але без кісточок
2 лимона без цедри і теж, без кісточок
5 кг цукру-піску
Приготування:
У агрусу обрізають обидва хвостика. Робимо це манікюрними ножичками.
Ріжемо апельсини і лимони на часточки.
Апельсини з цедрою, лимони без цедри, і те, і інше — без кісточок.
Апельсини, лимони й аґрус пропускаємо через м'ясорубку.
Цукор і всю ягідно-фруктову масу — в тазик. На добу. Стоїть на кухні.
Періодично помішуємо дерев'яною ложкою з довгою ручкою, щоб цукор повністю розчинився.
Тазик закриваємо вологою марлею. Волога краще натягується на тазик.
Готове варення через добу розкладаємо у стерильні банки.
Можна під капронову кришку, можна гвинтові банки.
Зберігаємо при кімнатній температурі. Не в холодильнику!
Ніколи не бродить, не закисало і не сахарилось
Джерело ukr.media
Живе варення з аґрусу, яке не потрібно варити!
Reviewed by Світові вісті
on
11:43
Rating:
Немає коментарів: