Садоводам і городникам на замітку. Вересень випустиш - урожай втратиш!


Сад.
Не варто забувати про сад, де турбот вистачає. Календар садівника на вересень 2018 рекомендує відразу ж після збору врожаю почати обробку крон плодових дерев, щоб оберегти їх від небезпечних шкідників і захворювань. Підготуйте розчин сечовини (400 грамів на десятилітрове відро води) і проведіть ретельне обприскування. Це убезпечить яблуні, груші, сливи від парші. Від ненажерливих комах врятують потужні інсектициди, застосування яких в даний момент (плоди зібрані) безпечно для людини
Підгодуйте дерева.Їх коренева система поки продовжує активний розвиток. Скопайте кола у стовбурів, внісши калійні і фосфорні добрива, а зверху замульчируйте. Відмінно підійде компост.
Озброївшись секатором, рішуче позбудьтеся від зламаних і хворих гілок. У молодих саджанців прищипніть бурхливо зростаючі верхівки - молоді пагони. Це робиться для того, щоб ще не зміцнілий стовбур дерева визрів до настання морозів.
Повертаємося в город
Якщо вже зібрали з ділянки урожай, то видаліть залишки рослин, і проведіть лущення. Іншими словами буде корисно розпушити грунт на глибину до 8 сантиметрів. Але таким чином можна спровокувати ріст бур'янів, які не дають спокою щороку. Лущення відкриє птахам доступ до шкідників і їх личинок. Але через 10-15 днів необхідно провести основний обробіток гряд - оранку або більш глибоке перекопування.
В середині вересня треба починати підготовку грядок для зимового посіву моркви, редиски. Петрушка, і насіння інших культур витримують випробування морозами. Посів самих рослин плануйте на кінець жовтня. Якщо осінь тепла, то відкладіть ці роботи до першої декади листопада.
Зверніть увагу на те, що для цих культур, вкрай важливо провести раннє перекопування грунту. Це дозволяє очистити його від бур'янів.

Джерело ukr.media
Садоводам і городникам на замітку. Вересень випустиш - урожай втратиш! Садоводам і городникам на замітку. Вересень випустиш - урожай втратиш! Reviewed by Світові вісті on 13:04 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.