Мобілізація під час воєнного стану: кого покличуть і що буде


Рішення прийняв РНБО 26 листопада, його підтримав президент України Петро Порошенко своїм указом
Указ набирає чинності одночасно з законом про його затвердження.
"Міністерству оборони України, Генеральному штабу Збройних сил України невідкладно в установленому порядку уточнити Мобілізаційний план Збройних сил України, зокрема обсяги призову резервістів оперативного резерву першої черги", - йдеться в рішенні РНБО.
Також Генеральному штабу ЗСУ доручається невідкладно подати президентові пропозиції про введення в дію документів з питань застосування Збройних сил та інших військових формувань.
Крім цього, ГШ ЗС повинен невідкладно "передбачити заходи часткової мобілізації, організувати та провести навчальні збори з резервістами оперативного резерву в необхідних обсягах".
РНБО також доручив Генштабу внести на розгляд Ради нацбезпеки і оборони України пропозиції щодо залучення інших військових формувань та правоохоронних органів до здійснення заходів правового режиму воєнного стану.
Президент України Петро Порошенко зазначив, що введення військового положення не передбачає негайної мобілізації.
Проте планується провести відповідну роботу з резервом I черги.
Оперативний резерв І черги - це резервні кадри органів управління, військових частин, підрозділів ЗСУ, інших військових формувань, а також резервісти та військовозобов'язані призначені для комплектування збройних сил та інших військових формувань.

Джерело ukr.media
Мобілізація під час воєнного стану: кого покличуть і що буде Мобілізація під час воєнного стану: кого покличуть і що буде Reviewed by Світові вісті on 10:27 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.