Ось чому не можна садити ялинку біля будинку.



Одного разу ми з чоловіком вирішили посадити біля будинку маленьку ялинку. Не встигли вийняти деревце з горщика, як прибігла бабуся і суворо заборонила це робити.
Дерева біля будинку
Більшість моїх знайомих твердо впевнені, що ялинка приносить в дім біди. На підтвердження я почула десяток історій про людей, яких переслідує низка невдач і самотність з моменту появи злощасного дерева під вікнами. Виходить, що багато повір'їв дожили до нашого часу і, на диво, працюють. Дивно, чи не так?
Сьогодні наша редакція розібралася в обрядових практиках і з'ясувала, які дерева садити біля хати, щоб уникнути нещастя.
Почнемо з казок та забобонів. Хатинка Баби-яги зроблена з ялинових колод і стоїть в лісі, зрубати її не можна - буде мстити. Там же живе Лісовик (вікове ялинове дерево), який краде загублених дітей і змушує їх перераховувати опалі хвойні гілки. А під старою ялиною ночують русалки...
В релігії ялинка вважається священним деревом. Вона не спить взимку і тому здавна використовується в обрядах і ритуалах. За легендою, магічними властивостями дерево нагородив Бог, адже вона укрила Богородицю і Христа під час втечі до Єгипту. Ялинові шишки вважаються оберегом, а з гілок прийнято робити вінок на Різдво, як символ нового річного циклу.


У багатьох народів ялинка - провідник в царство мертвих. Вона асоціюється з сакральним змістом смерті, таїнством звільнення і очищення. Не дарма на похоронах вистилають дорогу ялиновими гілками, а вінки з них приносять на могили. Дух померлого віруючого йде на небеса через гостру верхівку дерева, у якого зламали гілки. А чаклуни, відьми і самогубці залишаються жити в хвойній кроні.
Використання хвої в похоронних ритуалах відштовхнуло людей від дерева. Ніхто не хотів, щоб біля його будинку блукали померлі душі. Хвойні дерева стали садити біля церкви, «щоб померлий не приходив і не турбував». Поступово з'явилися нові заборони, щоб уберегти людей від нещастя.
Як тільки ялинка стане вище даху, в будинку станеться смерть.
Якщо ялинка виросла вище людини, яка її посадила, вона помре.
Ялинка - притулок нечистої сили.
Посадити ялинку - до смерті, самотності, бездітності або народження тільки дочок.
На думку езотериків, ялинка - енергетичний вампір. Влітку вона забирає навколишню енергію і ділиться нею тільки взимку. Пік щедрості припадає на кінець січня і початок лютого. Довго гуляти в ялиновому лісі не рекомендується. Енергетика у дерева дуже потужна, 20 хвилин вистачить, щоб очистити думки і поліпшити самопочуття. При більш тривалому перебуванні в хвойному лісі, дерева почнуть забирати енергію у людини.
З медичної точки зору все вірно: тривалий вплив ефірних олій може бути шкідливим для здоров'я. Але поряд з цим хвойні володіють цілим рядом цілющих властивостей. Це ліки, перевірені часом. Хвоя містить величезну кількість вітаміну С, каротину, фітонцидів і корисних ефірних масел. Живиця, нирки, дьоготь - все використовується як рятівний засіб.
Якщо хочеш зміцнити організм і поповнити вітамінний запас - спробуй приготувати ароматний хвойний чай. Це чудовий засіб від застуди. Має відхаркувальну, бактерицидні та протизапальні властивості. Його можна пити в профілактичних цілях, протирати рани і вугровий висип.
Хвойний чай
Зробити чай дуже просто. На 500 мл окропу необхідно взяти півсклянки хвойних голок. Кип'ятимо воду і додаємо в неї дрібно нарізані гілки. Потримай на слабкому вогні 10-15 хвилин. Потім накрий кришкою і дай настоятися до півгодини. Для поліпшення смаку додай лимон, мед. Занадто довго не кип'ятити чай, адже вітаміни руйнуються при тривалій тепловій обробці.
Якщо міркувати логічно, садити звичайну ялинку біля будинку небезпечно. Під час грози блискавка завжди потрапляє у високе дерево, а воно може впасти і зруйнувати споруду, підпалити її. Земля під деревом густо встелена сухою хвоєю, яка легко запалюється. Найменша іскра - і все почне палати у вогні.
Ялинка сильно виснажує грунт в місці, де вона росте. Біля ялинки немає буйної рослинності. А коренева система хоч і поверхнева, але може проникати вглиб на 165 см. Коріння, поширюючись горизонтально, переплітається між собою і може дійти до фундаменту будинку і зруйнувати його. Якщо ти захочеш посадити ялинку на своїй ділянці, роби це на відстані 3-4 метри від будівель.
На сьогоднішній день існує безліч карликових хвойних порід. Якщо ти не віриш у забобони і у тебе є відповідне місце на великій ділянці - вибирай будь-яку. Але для успішного зростання пам'ятай не тільки про «вершки», але і про «корінці»!

Джерело ukr.media
Ось чому не можна садити ялинку біля будинку. Ось чому не можна садити ялинку біля будинку. Reviewed by Світові вісті on 11:05 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.