Качка запечена в духовці
м'ясо качки - 2 кг;
яблука - 1 кг;
сіль - за смаком;
перець чорний мелений - за смаком.
Як приготувати качку в духовці.
Загалом заздалегідь розморозила качку. Обмила її, обсушити і натерла сумішшю солі і перцю зсередини і зовні поклала в лоток для запікання.
Поставила в холодильник на годину, накривши зверху шматочком фольги. Нарізала яблука на невеликі шматочки. Я завжди знімаю попередньо шкірку і витягаю насіння. Хвилин за 20 до запікання витягла качку з холодильника, нафарширувала яблуками.
Отвір я не зашиваю. Нам подобається, щоб яблука добре пропеклися і навіть трохи розвалювалися. Потім я замотала фольгою крила і низ ніжок, щоб вони не підгоріли при готуванні і поставила качку в гарячу духовку. Випікала 50 хвилин. Ця качка всього на 1900 грам і все одно з неї витекло дуже багато рідини.
Я навіть побоялася, що її передержала, але вона була дуже смачною! Не пересохла. А яблука дивовижно смачними і м'якими. Запах був на всю квартиру. З'їли за один присід, пошкодували що качка така маленька.
Секрети приготування качки.
Для того що б ваша качка вийшла смачною, перед запіканням її слід замаринувати, і дати постояти мінімум на 3 години. Таким чином, м'ясо качки, стане м'яким і соковитим. Для маринаду вам знадобиться суміш солей і пряних трав, будь-який фруктовий сік, бажано з кислинкою, або вино сухе, а так само кефір і оцет. Для одержання рум'яної скоринки, використовуйте гірчицю, майонез, мед або сметану.
Для приготування маринаду, можна взяти виноградний, винний або яблучний оцет. А якщо ви хочете використовувати сік, тоді краще візьміть апельсиновий, лимонний, яблучний, журавлинний, гранатовий, вишневий або смородиновий.
Варіант і режим запікання.
Смак запеченої качки, в кінці запікання залежить від способу запікання і маринаду. Для господарок, які ще не мали досвід запікання качки, або не знають який у качки вік, краще скористайтеся фольгою або рукавом для запікання, але спочатку налийте туди трохи води. Так само ними можна користуватися, щоб уникнути забруднення духовки.
Даний спосіб приготування займе трохи більше часу, ніж зазвичай, але в підсумку, ви зможете отримати м'яке і соковите м'ясо качки, з неймовірним запахом і смаком. Щоб отримати засмажену шкуринку, за 15 хвилин до приготування, відкрийте трохи качку. Для того щоб рукав не лопнув під час запікання, в ньому потрібно зробити кілька невеликих дірочок.
У тому випадку, якщо ви не маєте ні рукави, ні фольги, запекти її можна в тісті, яке можна приготувати з допомогою води і борошна. Після того як качка запечеться, її потрібно буде змастити майонезом і поставити в духовку, щоб вона трохи засмажилась.
Більшість господинь, перед тим як поставити качку в духовку, варять її протягом 15 хвилин. Запікаючи качку таким способом, ви отримуєте м'яке і соковите м'ясо. Є ще один спосіб, для того щоб м'ясо качки, було м'яке і соковите, а так само мало ароматний запах, слід всередину качки, залити трохи сухого червоного вина.
Вино, під час запікання, буде випаровуватися і своїм ароматом, просочувати м'ясо качки. Таким чином, воно робить його більш м'яким, а так само ароматним. Мариновану качку для запікання, обов'язково потрібно ставити в гарячу духовку. Сподіваємося дані поради запікання і правильного маринування м'яса, допоможуть вам приготувати смачну і соковиту запечену качку, до святкового столу.
Джерело http://shefkuhar.com.ua/
Качка запечена в духовці
Reviewed by Світові вісті
on
07:41
Rating:
Немає коментарів: