Крученики з вишнями з дріжджового тіста


Якщо є у вас рецепт улюбленого дріжджового перевіреного тіста, можете готувати з нього. Якщо немає, то скористайтеся цим рецептом. Важливо, щоб тісто було здобним, з прісного або хлібного також можна готувати, але тоді вироби швидко черствіють і їх доведеться з'їсти в той же день, отже готувати невелику порцію. 
До речі, в якості начинки можуть бути не тільки заморожені вишні, але й консервовані, а також ананаси з банки, густе повидло, шматочки яблук, цукерки «іриски» та інші наповнювачі. В українських селах їх називають «крученики», в Європі «круасанами», хтось кличе «вертути» або «рулетики», як назвете їх ви, зовсім не важливо, головне, щоб було смачно.

Інгредієнти:
Для здобного тіста:
150 г вершкового масла;
250 г домашнього кефіру;
100 г сметани або вершків;
3 яйця;
3 десертні ложки цукру;
20 г дріжджів (свіжих) або 1,5 ч. ложки сухих;
борошна — скільки візьме тісто;
ваніль — за бажанням.

Пісне дріжджове тісто:
вода 300 мл;
сіль 2/3 ч. ложки;
цукор - 3 ч. ложки;
свіжі дріжджі 10 г або 1 ч. ложка сухих;
борошно 500 г;
олія оливкова 40 г.
Як приготувати домашні вертути з вишнею з дріжджового тіста.
Тісто готується звичайним способом, шляхом поступової закладки продуктів. Спочатку тепла рідка частина і дріжджі, трохи цукру і пару ложок борошна. Нехай постоїть в теплі близько півгодини, потім додайте масло і інші інгредієнти і знову поставте настоятися. Після підйому можна починати ліпити булочки, пиріжки, вертути або інші вироби. Я готую зазвичай дріжджове тісто в хлібопічці, що здається дуже зручним і швидким. Через 1 годину я маю готове для подальшого ліплення тісто потрібної консистенції. До речі, в хлібопечі я також використовую мокрі дріжджі.

В якості начинки я вибрала вишню. У мене заморожені ягоди, ви можете спостерігати на окремих ягодах снігову шапку. Також відмінно підходять і консервовані з кісточкою у власному соку або інші фрукти, джем. Я цей вид випічки бачу саме з вишенькою.

Тісто розкочується в тонкий пласт величиною і товщиною з тоненькі млинці, які смажать на сковороді. Далі розрізають як тортик на трикутники.

На широку частину тіста по колу викладаються вишні, обкатані в цукрі. Потім вертути скручуються від широкого краю до вістря, тісто зверху мачаємо в цукровий пісок і викласти на лист, змащений маслом або вистелене пергаментом.

Випікаються вертути при температурі 170-180 градусів 25-30 хвилин. Ставлю їх в холодну духовку. Якщо вона вже розігріта, то і вироби з тіста повинні до цього постояти накритими рушником для підйому.

Рідка начинка буде витікати і пригорати, а також зіпсує смак і вигляд самого вироби з тіста.

Деякі поради щодо приготування.
- Якщо тісто прилипає до столу і його важко розкачувати, робіть це між двома плівками. Одна знизу, інша поверх тіста. Таким чином можна без проблем розкачати найтонше тісто.
- Якщо тісто розкачати вдалося, а при формуванні воно все ж липне до рук, змастіть їх рослинною олією.
- Вибираючи в якості начинки свіжі ягоди або фрукти з банки, які можуть потекти, застосуйте маленьку хитрість, яка дозволить цього уникнути. Промийте ягоди під водою, залиште в друшляку або на рушник хвилин на 10, нехай вода стече. Потім злегка вологі посипте крохмалем. Під час випікання сік, взаємодіючи з посипкою перетвориться в масу, схожу на джем.

Джерело http://shefkuhar.com.ua/
Крученики з вишнями з дріжджового тіста Крученики з вишнями з дріжджового тіста Reviewed by Світові вісті on 08:09 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.