Чалий прокоментував виступ Обами

Чалий прокоментував виступ Обами
Глава американської держави та уряд Сполучених Штатів підтвердили чітку позицію на захист суверенітету, територіальної цілісності і демократичного розвитку України.
Таку оцінку висловив за підсумками виступу Президента США перед Конгресом Посол України у Вашингтоні Валерій Чалий. "Я б виділив три основні моменти щодо України і наших національних інтересів.
 По-перше, це чіткий сигнал постійної підтримки нашої країни і збереження фокусу уваги на питаннях безпеки України", - підкреслив дипломат. Він зазначив, що це особливо важливо на тлі оцінок деяких експертів, які вважали, що фокус уваги США може повністю переміститися на Сирію.
 "Президент Обама підкреслив, що Україна залишається у фокусі", - констатував Він. 
По-друге, як зазначив посол, у промові президента Обами простежується зв'язок з тим, що говорив в 2014 році перед Конгресом США глава Української Держави. "Тоді Петро Порошенко сказав, що в Україні вже є демократія, її треба тільки захистити", - уточнив глава української місії. Зараз же, за його словами, "американський президент підтвердив, що допомога Україні в захисті її демократії дійсно зміцнює міжнародний порядок, на якому базується, в тому числі, безпеку Сполучених Штатів".
 "Тобто, глава Білого дому підкреслив взаємозалежність світового порядку і безпеки США з вирішенням проблеми агресії проти України", - уточнив посол. Третій момент, на який звернув увагу Чалий "як безпосередній свідок промови американського президента в Конгресі", це відчуття постійної міжнародної підтримки нашої країни.
 "Після виступу мої колеги-посли багатьох країн – і європейських, африканських і латиноамериканських, і Азії – привітали Україну з такими сигналами на підтримку нашої держави", - сказав він.
 Джерело: УкрМедіа
Чалий прокоментував виступ Обами Чалий прокоментував виступ Обами Reviewed by Світові вісті on 00:00 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.