Хто стане конкурентом України на зерновому ринку


Скасування Аргентиною експортних мит на пшеницю і кукурудзу негативно вплине на цінову ситуацію на світовому ринку
Скасування Аргентиною експортних мит на пшеницю і кукурудзу негативно вплине на цінову ситуацію на світовому ринку. Про це розповів головний економіст продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Абдолреза Абассіані.
«Певним чином ринки вже відреагували на скасування мит в Аргентині, очікуючи зростання обсягів пропозиції зернових. Раніше продажі пшениці були недостатньо високими, зважаючи на існування цього мита, а також на тлі несприятливої??ситуації на валютному ринку країни, де на цей момент є суттєві зміни.
Ринок стежить за подальшим розвитком курсу аргентинського песо, який буде впливати на обсяги зерна, що поставляється країною на світовий ринок», — цитує його аpk-inform.
Зі слів експерта, якщо Аргентина почне активно відвантажувати зернові, «це надасть додатковий тиск на ціни». «В Аргентини є всі шанси повернутися на світовий ринок більш вагомим гравцем, ніж вона була кількома роками раніше», — зазначив він.
У минулому маркетинговому році Україна зайняла друге після США місце в світі з експорту зерна.

Джерело: УкрМедіа
Хто стане конкурентом України на зерновому ринку Хто стане конкурентом України на зерновому ринку Reviewed by Світові вісті on 03:24 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.