Пристрій підлоги і міжповерхових перекриттів в дерев’яному будинку.


Теплоізоляція підлоги і шумоізоляції міжповерхових перекриттів. 
Як провести ці роботи ефективно, але в теж час з меншими витратами? Таке питання постає практично перед кожним, хто зважився на будівництво власного будинку. Сподіваємося, що наш досвід влаштування підлоги і міжповерхових перекриттів в дерев’яному будинку описаний у даній статті буде Вам корисний, і Ви зможете насолодитися теплом і спокоєм Вашого будинку, не спустошивши при цьому свій гаманець.
При будівництві власного будинку перед нами постали такі питання:
Як нам за невеликі гроші отримати теплий пол у зимовому домі?
Як нам домогтися необхідної шумоізоляції, яка в достатній мірі змогла б захистити нас від сторонніх дратівливих звуків?
1. Теплаі не дорогапідлога
Проблема підлог, які не палили б ноги взимку своїм крижаним холодом, існує стільки ж, скільки існують самі вдома. Також давно і різноманітно існують вирішення цієї проблеми. І як правило, ці рішення як технологічні, так і дорого коштують. Тому перед нами стоїть питання: чи можна за невеликі гроші отримати теплу, непромерзаючу в зимові морози, підлогу? Почавши будівництво власного будинку, ми вирішили цю проблему за допомогою старих технологій і нових матеріалів.
Отже, почнемо:
Чорнова підлога
Основою підлоги в нашому домі, як і в будь-якому іншому, послужили балки перекриття. У нас балки розміром 150 на 50 мм, відстань між балками 80 див.
На балки було покладено чорнову підлогу з дошки 150мм на 25мм з інтервалом в 400 мм. Зверху між перекладами на обрешітку выстлали фольгований теплоізол товщиною 8 мм фольгированной стороною всередину будинку.


Краї теплоизола щільно пришили до балок степлером. Тепер теплоізоляційний матеріал, який лежить на решетуванні і підшитий не монолітним килимом, а пришитий до боковин перекладів, з метою провітрювання балок з боку підпідлоги, що вкрай важливо для довговічності дерев’яних конструкцій.
Чистова підлога
Після цього ми взялися за настил чистової . Підлогове покриття передбачається робити з лінолеуму та статевої ламінованої дошки. Для цих робіт зазвичай з метою вирівнювання підлог, які б вони не були, використовують фанеру товщиною 10 – 12 мм.
Для забезпечення воздухотока і вентиляції в міжстатевому просторі по кутах всіх приміщень необхідно просвердлити отвори  чистового статі.
Описана нами, конструкція підлог була неодноразово випробувана і показала себе з дуже хорошого боку. І ми знаємо, що утеплений лінолеум або паркетна дошка, вистелена на підніжку, лише додасть тепла під нашими ногами.
Багатьох може збентежити, гадана легкість, і мала несуча здатність такого підлоги. Запевняю, це тільки, здається. Спочатку злегка грають підлоги, поступово приймаючи на себе повну навантаження, відстоюються і ведуть себе не гірше монолітного залізобетону.
2. Пристрій шумоізоляції міжповерхових перекриттів в дерев’яному будинку
Як при теплоізоляції підлог, подібним чином нами і міжповерхові перекриття робилися з тією лише різницею, що наголос ішов на шумоізоляцію. Знизу до балок міжповерхового перекриття (150 на 60) ми пришили суцільним килимом теплоізол товщиною 5мм фольгированной стороною вниз.


На теплоізол, знизу була набита решетування з бруса 50 на 50 мм з інтервалом 500 мм. На обрешітку в свою чергу закріпили фанеру товщиною 10 мм. Тепер на фанеру планується закріпити матеріал чистової обробки стелі, що теж покращить звуконепроникність.


Підлога другого поверху був зроблений за допомогою выстелания решетування з дошки 40 на 150 мм, дошки привернуты саморізами (щоб уникнути скрипу) з інтервалом 150 мм.


На обрешітку ми выстлали фольгований теплоізол товщиною 5 мм, пришитий суцільним килимом фольгированной стороною вгору.
У свою чергу на теплоізол поклали фанеру товщиною 12 мм
По кутах всіх приміщень у перекриттях у всіх шарах необхідно зробити отвори для провітрювання. Однак важливо враховувати, що отвори воздуховода не повинні пронизувати весь пиріг міжповерхового перекриття зверху донизу в одному місці, інакше всі праці щодо забезпечення звукоізоляції будуть марні. Тобто якщо отвори-повітроводи у фанері зроблені в правому кутку кімнати, то отвори-повітроводи, зроблені в наступному шарі звукоізоляції, повинні бути зроблені в лівому кутку. На кожен шар має бути два отвори, зазвичай їх розташовують по діагоналі відносно кутів приміщення.
Багато хто може посперечатися, що простіше, швидше і ефективніше не городити город з прошарків і звукоізоляційних мембран, а просто заповнити міжповерховий простір мінватою. З нашого досвіду цього недостатньо. Крім того, що міжповерховий простір насичується вологою, а відповідно і дерев’яні елементи конструкцій, що може викликати гниття і скорочення терміну їх служби, подібна звукоізоляція абсолютно неефективна, так як звуки, особливо ударні, добре проводяться через дерев’яні елементи і в цьому випадку наскрізь пронизують всю товщину перекриття.
Сподіваємося, що Вам знадобляться наші поради у будівельній роботі, і Ви зможете домогтися бажаного захисту від холоду і шуму у Вашому прекрасному будинку.


Джерело http://svitovi-visti.blogspot.com/
Пристрій підлоги і міжповерхових перекриттів в дерев’яному будинку. Пристрій підлоги і міжповерхових перекриттів в дерев’яному будинку. Reviewed by Світові вісті on 10:34 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.