Учені заявляють про створення штучних стовбурових клітин серця


Група вчених з Китаю і США створила штучні стовбурові клітини тканин серця. 
Про це йдеться на сайті Університету штату Північна Кароліна, пише espreso.tv. Ці клітини мають ті ж переваги, що і натуральні, але при цьому їх використання позбавлене ряду ризиків, асоційованих з клітинною терапією. 
Крім того, вони краще зберігаються. Технологія їх створення може бути застосована і для інших типів клітин. Терапія за допомогою натуральних стовбурових клітин, незважаючи на ефективність, може викликати утворення пухлин і відторгнення нових клітин імунітетом. 
До того ж, стовбурові клітини дуже тендітні, і перед використанням їх слід розсортовувати. Штучні клітини на основі молочно-гліколевої кислоти і факторів росту білків з культивованих людських стовбурових клітин серця позбавлені цих недоліків. 
Тести на мишах показали, що нові клітини дійсно викликають ріст клітин тканин серця і здатні допомогти відновитися після інфаркту.

Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2016/12/27/219998-ucheni-zayavlyayut-stvorennya-shtuchnyh-stovburovyh-klityn-sercya
Учені заявляють про створення штучних стовбурових клітин серця Учені заявляють про створення штучних стовбурових клітин серця Reviewed by Світові вісті on 17:40 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.