"Новорічне олів'є": Підраховано, скільки коштуватиме


Цьогорічна вартість однієї з основних новорічних страв – олів’є - буде коштувати українцям на 4% менше, ніж минулого року та складе 79 грн/порцію (≥3кг). 
Про це йдеться в повідомленні Українського клубу аграрного бізнесу, передає УНН. 
 Зазначається, що відповідно до моніторингу цін УКАБ, вартість салату цього року є нижчою через суттєве зменшення вартості овочів: наприклад, картопля втратила у ціні 47% та здешевшала до 3,7 грн/кг, морква −65% до 4 грн/кг , цибуля — 60% до 4,30 грн/кг. 
Впала ціна і на курячі яйця −12% до 20,6 грн за 10 шт. Однак, майже не змінилися ціна на консервований горошок та майонез. 
Незначно подорожчала ковбаса +2% до 60,4 грн/кг та огірки мариновані +18% до 26 грн/банку. Вартість яловичини в грудні поточного року на 1% вища, ніж минулого, свинини — на 3% , курятини — на 8%.
 “Інгредієнти до салату в поточному році майже не подорожчали, адже валовий збір овочів в цьому році вищий, ніж минулого. Паніка серед виробників та населення через коливання курсу гривні зменшилась, рівень купівельної спроможності залишається низьким. 
Додатково, оператори ринку констатують про відсутність ажіотажного попиту з боку переробних підприємств на м’ясо. Ми не виключаємо короткостроковий ріст цін на м’ясо під впливом росту попиту через завершення Різдвяного посту, однак вже з другої декади січня ціни на м’ясо підуть на спад”, — зазначив Євген Дворнік, експерт аграрних ринків УКАБ.

Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2016/12/27/220002-novorichne-olivye-pidrahovano-skilky-koshtuvatyme
"Новорічне олів'є": Підраховано, скільки коштуватиме "Новорічне олів'є": Підраховано, скільки коштуватиме Reviewed by Світові вісті on 17:37 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.