Тіньолюбні рослини для квартири


Кімнатні рослини поділяють на світлолюбні і тіньолюбні. Світлолюбні рослини поглинають багато сонячних променів, від цього у них стає пухнаста крона і вони рясно цвітуть. У тіньолюбних рослин, від прямих і яскравих сонячних променів, на листках можуть з’явитися опіки, що призводить до обпадання покриву і повної загибелі рослини.
Тіньолюбні кімнатні рослини, добре підійдуть для прикраси офісів, кімнат з розсіяними сонячними променями. Рослини, як правило, рясно цвітуть, їх місце зростання, в живій природі – тропічні ліси.
До тіньолюбних кімнатним рослинам можна віднести: сенполія, гарденія, гузмания, драцена, бегонія, китайська троянда, лілія, цикламен.

Сенполія – для рослини потрібен розсіяне світло, горщики з квіткою розташовують на західній стороні вікон. Рослина любить тепло, температуру підтримують близько 25 градусів. Обприскувати сенполію, не рекомендується, так як листя покриті ворсинками, і вода, що застрягла між ними, сприяє загнивання листя.

Гарденія – рослина дуже пишне і рясно цвіте, її рекомендується часто обприскувати водою. Гарденія не любить перепадів температур і протягів. Полив повинен бути помірним, так як можуть загнити коріння. Будинки рослина розташовують на самому затіненому місці.

Гузмания – розташовують рослину на східних і західних вікнах, воно любить півтінь. Гузманию переставляють на південні вікна, так як світла для рослини недостатньо взимку. Температуру для рослини підтримують 20-25 градусів, зниження температуру може привести до його загибелі.

Драцена – рослина має деревоподібну форму. На відкритому сонці, драцена гине, помістивши деревце під душ, пальма оживає і піднімає листя. Після цього її ставлять в тінисте місце.

Бегонія – рослини бувають різних видів, мають клубневидне коріння, красиві листя і деякі види рослин рясно цвітуть. Бегонія не переносить рясного поливу, так як коріння її швидко загнивають. Рослину висаджують в тісні горщики, що сприяє цвітінню, любить затінені місця.

Китайська троянда – рослина невибаглива у догляді, має деревоподібний стовбур і красиві квіти. Рослина можуть вирощувати любителі-початківці квітникарі без труднощів. Гібіскус застосовують для приготування ліків, ароматного чаю, барвників. Рослина любить розсіяне світло і затінені місця.

Лілія – кімнатна рослина, яка вимагає певного догляду. Рослина не любить яскравого світла, воліє західну сторону вікон. Лілію рясно поливають і часто підгодовують грунт, так як вона швидко виснажується. Суцвіття лілії розпускається і цвіте досить довго, близько двох — трьох тижнів.

Цикламен – рослина рясно квітучі, суцвіття з’являються в зимовий час року. Влітку рослина відпочиває, знаходиться в стані спокою. Цикламен – любить прохолодне приміщення.
Кожна рослина, вимагає до себе особливого догляду. Якщо місце для квітки підібрана правильно, то кімнатна рослина не буде хворіти і скидати листя і суцвіття.


Джерело http://remontu.com.ua/
Тіньолюбні рослини для квартири Тіньолюбні рослини для квартири Reviewed by Світові вісті on 09:00 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.