10 самих невибагливих кімнатних рослин


Найголовніше гідність невибагливих кімнатних рослин в тому, що вони озеленять будь-який інтер’єр і за ними потрібно мінімум догляду. Якщо у вас немає часу на постійну турботу за зеленими друзями або ви тільки освоюєте основи квітникарства, а внести нотки свіжості і прикрасити будинок або квартиру дуже хочеться, то такі рослини прийдуть вам на допомогу.
Самі невибагливі кімнатні рослини
Сансевьера або Щучий хвіст, ще її називають” Тещин язик. Це рослина здатна витримати будь-які умови. Основний догляд за сансевьерой полягає в поливі, достатньо буде 1 рази на тиждень — в літній період 1 раз на два тижні – в зимовий період, і періодично потрібно протирати пил з листя. Це рослина може чудово рости на сонці, в тіні, витримає сухе повітря в приміщенні і протяги. Варто зауважити, що ця квітка здатний очищати повітря від формальдегіду.
Пеларгонія. Ця рослина відомо багатьом, адже його вирощували ще й прабабусі. Герань, дійсно, невибаглива у догляді, і буде радувати вас чудовими квітами. Догляд полягає в поливі, влітку потрібно частіше, ніж взимку, підгодівлі у весняно — літній період і розташування у світлому місці. Але вона спокійно перенесе і засуху і протяг.
Бальзамін, ще його називають Ванька мокрий, недоторка. Ще одне з невибагливих кімнатних рослин. Це рослина дуже любить воду, він може стійко перенесе і невелику пересушування землі в горщику. У виборі місця ця рослина теж досить невибагливе і може спокійно рости і в тіні і на сонячному підвіконні. Розмножується квітка дуже просто, він пишно і тривало цвіте, ось тому його так люблять квітникарі.
Спатіфіллум або Жіноче щастя. Прекрасне рослина, яка може радувати цвітінням майже цілий рік. Досить посадити ця квітка в простору ємність, поставити на світло і близько трьох разів на тиждень поливати. Але якщо раптом, все ж, у вас вийшло так, що спатифиллум засох, то влаштуйте йому теплий душ, обережно поливаючи листя під прохолодною водою, і він знову оживе.
Фіалка узумбарская або сенполія. Мініатюрна рослина, яка дуже гарно цвіте. Фіалка віддячить вас пишним цвітінням при дотриманні кількох умов: поливати рослину треба помірно, щоб не загнивали коріння, краще посадити в тісний горщик, де квітка буде краще цвісти і розташувати на світлому підвіконні, захищаючи від прямого сонечка.
Хлорофітум – не тільки одне із самих невибагливих рослин, але і відрізняється здатністю очищати повітря від бензолу, толуолу, чадного газу та формальдегіду. Цьому рослина не страшна посуха, заболочування грунту, протяги, недолік світла або сухість повітря. Просто періодично поливайте його і все.
Алое — рослина і корисно і невибагливо. Алое поливати можна не дуже часто, десь пару раз в тиждень влітку инесколько раз в місяць – взимку. Цей кімнатний квітка можна виставити і на сонячному вікні, і це йому не зашкодить.
Драцена – чудова рослина, яка зможе вписатися в будь-який інтер’єр. Просто надайте їй півтінь, періодичне обприскування і мінімальний полив. Ця квітка захистить вас від шкідливих випарів від килимових покриттів, а якщо вікна вашого будинку виходять на трасу, то драцена захистить від речовин, що виділяються вихлопними газами.
Аспідістра — тіньовитривала і посухостійка рослина, що віддає перевагу недолік вологи, ніж її надлишок. Її не потрібно підгодовувати, її не налякати сквозняком або сухим повітрям.
Декабрист невибагливий до температури і швидко росте. Якщо ви бажаєте бачити цвітіння декабриста, то варто поливати його, як тільки просохне верхній шар ґрунту, і поставити в місце, з розсіяним світлом.

Якщо ви вирішили розводити самі невибагливі рослини, то будете затрачати мінімум зусиль і часу по догляду за ними, але зате будете радіти їх росту і цвітіння. Вони пробачать вам промахи, які зазвичай допускають початківці квітникарі, і будуть вам вдячні навіть за самий мінімальний догляд.

Джерело http://remontu.com.ua/
10 самих невибагливих кімнатних рослин 10 самих невибагливих кімнатних рослин Reviewed by Світові вісті on 08:55 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.