Сидячий спосіб життя: у всьому винен... мозок


Вчені спробували з'ясувати, чому у січні так багато людей купують абонементи на походи в спортзал, але в підсумку так і не починають займатися спортом.
Наявність зайвої ваги робить фізичні навантаження більш важкими, але зовсім не тому, що важкому людині важко рухатися. Просто її мозок працює по-іншому. Виявилося, що там міняються дофамінові рецептори, які відповідають за мотивацію, що і породжує замкнене коло: сидячий спосіб життя — низька мотивація — відсутність фізичного навантаження — сидячий спосіб життя.
Коли дослідники тримали мишей на жирній дієті, то гризуни рухалися удвічі менше звичайного, ігноруючи бігове колесо. Автори дослідження з Національного інституту охорони здоров'я США підкреслюють, що і до початку експерименту знали про позитивний вплив фізичної активності на здоров'я людини в цілому. Але ось той факт, що люди з ожирінням менш активні з вини мозку, не був відомий
Раніше вважалося, що гладкі люди мало рухаються через зайву вагу, яка переноситься важко. Тепер з'ясувалося, що справа саме в мозку і нестачі сили волі. Саме це може пояснити, чому люди, як пройшли через гастрошунтування і позбулися десятків зайвих кілограмів, не стають після цього фізично активнішими. Їх мозок працює як і раніше, позбавляючи їх необхідної мотивації. А без неї фізичні навантаження здаються справжніми тортурами.

Джерело http://dobryjlikar.com/
Сидячий спосіб життя: у всьому винен... мозок Сидячий спосіб життя: у всьому винен... мозок Reviewed by Світові вісті on 00:22 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.