З'ясувалося, хто насправді може стояти за листом Януковича Путіну


Гучний лист Януковича про введення військ РФ в Україну цілком міг бути написан в Кремлі.
Екс-глава секретаріату Ради Безпеки ООН Олександр Мацука при цьому уточнив, що послання було заявою, його передав тодішній постпред РФ Чуркін з проханням поширити його як офіційний документ Радбезу
Такий документ лише за ініціативою Чуркіна не міг бути оприлюднений, заявив Мацука.
Зараз в Росії високопоставлені чиновники заявляють, що документу не було.
"Пєсков сказав: ми цього листа не отримували. Як же так? А звідки ж воно у Чуркіна з'явилося? Більше того скажу, Чуркін за власною ініціативою не може просити поширити текст як офіційний документ. Потрібно вказівка з центру. Значить вказівка з МЗС РФ Чуркіну була. Але в МЗС такого писати не могли. Дипломати – виконавці, "царські слуги". Тоді хто ж його писав?" – справедливо ставить питання Мацука.


Більш того, він говорить про те, що сам Янукович епістолярними талантами не володів, а це означає, що подібну заяву скласти він не міг, і відмашку на такі листи для МЗС РФ могли санкціонувати тільки в Кремлі.
"Тоді вони думали, що все зростеться. Але "Новоросія" провалилася, вони почали замітати сліди. Звідси і позиція: мовляв, ми тут ні при чому, і "наша хата з краю. Ми ніякої заяви не бачили", - зазначає Мацука, переконаний у тому, що лист Януковича готувався Москвою для виправдання повномасштабного вторгнення в Україну.
Мацука вважає, що Кремль став "відмазувати" Януковича тому, що побоюється, якщо раптом чиновник дасть слабину, то всі дізнаються, звідки з'явився лист, як він його підписував, і чи був взагалі такий підпис.

Джерело https://ukr.media
З'ясувалося, хто насправді може стояти за листом Януковича Путіну З'ясувалося, хто насправді може стояти за листом Януковича Путіну Reviewed by Світові вісті on 08:55 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.