Провал санкцій проти Януковича – демонстрація певних маячків, – експерт


Випадок з неголосуванням частини фракції БПП за законопроект щодо санкцій проти Януковича не вперше демонструє недисциплінованість пропрезидентської сили під час знакових голосувань і наявність різних груп впливу.
Про це сайту "24" повідомив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Олександр Леонов. За його словами, провал голосування за санкції проти Януковича та його оточення – неприємність, але вона має більше внутрішньополітичний характер. Адже триває судовий процес над Януковичем, відкриті провадження щодо інших екс-чиновнків.
Як підкреслює експерт, приміром, у повному складі не голосувала група "УДАРу", хоча більшість її представників виступали за санкції. Це знову викликало розмови про те, що на представників цієї групи має вплив олігарх Дмитро Фірташ. Не голосувала значна частина єврооптимістів. Зокрема, народний депутат Сергій Лещенко просто був відсутній на засіданні. Також партнери БПП по коаліції – "Народний фронт" – частково не голосували.
Досить цікаво проголосувала "Батьківщина" – половина фракції підтримали цей законопроект. І традиційно Юлія Тимошенко і її найближчі соратники були відсутні. І це не вперше, коли під час принципових голосувань їх немає. Все це демонстрація певних маячків, які показують, що далеко не всі депутати, які декларують свою певну позицію, готові потім голосувати,
– зауважує Леонов.
Водночас, на думку політолога, провал голосування за введення персональних санкцій проти Януковича та низки екс-чиновників і зняття Інтерполом їх з розшуку не означає, що вони наважаться мандрувати Європою.
"Є приклад екс-міністра фінансів Юрія Колобова, який поїхав в Іспанію, і там його затримали. Хоча він не був у міжнародному розшуку. Є питання до Інтерполу, де змінилося керівництво, і, схоже, що вони трохи змінили політику щодо розшуку українських утікачів. Але ситуація зміниться, якщо триватиме розслідування, яке перейде в судові процеси", – переконаний Олександр Леонов.
Нагадаємо, 18 травня депутати Верховної Ради провалили голосування за персональні санкції проти екс-президента Віктора Януковича і його оточення – не вистачило лише 24 голоси. Зокрема, документ не підтримала частина депутатів з коаліції.

Джерело: 24 Канал
Провал санкцій проти Януковича – демонстрація певних маячків, – експерт Провал санкцій проти Януковича – демонстрація певних маячків, – експерт Reviewed by Світові вісті on 22:17 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.