Гуцульські окуляри підкорюють Голівуд: американські зірки вже носять


Американець з українським корінням Нік Розаріо придумав дерев'яні окуляри, на яких українські майстри вирізають автентичні гуцульські візерунки. 
Як повідомляє "Голос Америки", ідея бізнесу народилася у Розара, коли він побував в Україні, щоб дізнатися більше про країну своїх предків. 
Коли він приїхав у Карпати, на нього велике враження справило гуцульське мистецтво різьблення по дереву. Здивований майстерністю, Нік загорівся бажанням знайти спосіб перенести українське мистецтво в західний контекст.





Він швидко зрозумів, що тарілки, шкатулки та столи навряд чи підкорять серця американців. Однак він не бачив іншої альтернативи, аж до однієї випадковості. 
На одній із зустрічей зі своїми друзями, Нік звернув увагу на дерев'яні окуляри свого приятеля. Вони виглядали міцними і стильними, але не прикрашали його. Тут і народилася ідея створити дерев'яні сонцезахисні окуляри з гуцульською різьбою. 
Окуляри створюють у США, а різьблення роблять в Івано-Франківську. Вони продаються під девізом "Мистецтво, яке ви одягаєте". Вартість однієї пари становить 170 доларів США. 
До речі, українськими окулярами стали цікавитися й американські знаменитості. Нещодавно популярна американська телеведуча Карлі Ріттер присвятила бренду повідомлення на своїй бізнес-сторінці в Facebook. Вона зустріла Ніка Розара у Нью-Йорку і придбала у нього модний аксесуар.
"Той момент, коли ти натикаєшся на український фестиваль і зустрічаєш творця окулярів. Зараз це найбільш унікальні окуляри, куплені до цього часу! Їх виробляють у Брукліні, а дерево вирізають вручну в Україні".
Українська і американська співачка Брія Блессинг назвала окуляри "крутими" і навіть записала 11-хвилинне Facebook-відео, в якому розповіла історію Ніка і дуже тепло відгукнулася про його виріб

До речі, в Instagram з'явився ще один анонс із тегом "handmadeinukraine" - шкіряні рюкзаки. Швидше за все Нік скоро презентує ще один модний аксесуар від українських майстрів.


Раніше "Обозреватель" писав про те, чому не варто замовляти вечірню сукню в інтернеті

Джерело https://www.obozrevatel.com
Гуцульські окуляри підкорюють Голівуд: американські зірки вже носять Гуцульські окуляри підкорюють Голівуд: американські зірки вже носять Reviewed by Світові вісті on 03:01 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.