Не раніше, ніж за 10 років: експерт озвучив невтішні прогнози щодо повернення Криму


Повернення Криму в Україну можливе не раніше, ніж за 10 років. Найбільш вірогідно, що окупований півострів повернеться склад України за 25 років.
Таку думку висловив директор програми "Національна безпека і оборона" Українського інституту майбутнього, засновник проекту Free Crimea Тарас Березовець в ході презентації доповіді "Крим: 3 роки окупації", пише "Інтерфакс-Україна".
"Необхідно дивитися правді в очі і погодитися, що повернення Криму в короткій перспективі не відбудеться. Імовірність повернення Криму в перспективі до десяти років близька до нуля, від 10 до 25 років – ймовірність такого сценарію трохи вища. Найбільш реалістичний сценарій – це 25+ років, якщо не враховувати якихось форс-мажорних сценаріїв", – заявив Березовець.
Зокрема, експерт називає форс-мажорними обставинами – зміну режиму в Росії та ймовірність приходу до влади в РФ демократичного президента.
Ще один сценарій повернення Криму, на думку експерта, – це громадянський конфлікт через розвал Росії (за прикладом СРСР). За словами Березовця, інших реалістичних сценаріїв повернення Криму до складу України немає".

Джерело http://24tv.ua
Не раніше, ніж за 10 років: експерт озвучив невтішні прогнози щодо повернення Криму Не раніше, ніж за 10 років: експерт озвучив невтішні прогнози щодо повернення Криму Reviewed by Світові вісті on 11:02 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.