У Нафтогазі повідомили, коли газ для населення стане доступнішим!


Для цього Україні необхідно виграти транзитний позов до Газпрому. Оптові ціни на газ в Україні повинні знизитися. Крім того, країна отримає компенсації за завищені ціни від російського «Газпрому», передає Корупція.Інфо
Такий прогноз зробив головний комерційний директор «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, уточнивши, що це стане можливим у разі, якщо Україна виграє суди проти Росії і суми компенсацій зарахують саме на користь України
Як пояснив він, на даний момент оптова ціна в Україні залежить від вартості імпортного газу, який «Нафтогаз» та інші імпортери купують на європейському ринку.
У свою чергу, вартість блакитного палива формується, як правило, на основі ціни газу на німецькому хабі плюс витрати на транспортування до кордону України.
Крім того, в компанії сподіваються, що після закінчення суду щодо транзиту газу, почне працювати угода про інтерконект – об’єднання українських мереж зі східноєвропейськими країнами-сусідами.
«Це дозволить Україні та іншим учасникам газового ринку створити віртуальний реверс і використовувати такий інструмент, як свопи: отримуючи газ в Україні, міняти цей обсяг на газ, скажімо, в Німеччині», — зазначив Вітренко.
Завдяки всьому цьому, за прогнозом компанії, ціна на українському ринку і для інших покупців теж опуститься до рівня «хаб». Однак для цього необхідно виграти транзитний позов.


Джерело http://korupciya.com
У Нафтогазі повідомили, коли газ для населення стане доступнішим! У Нафтогазі повідомили, коли газ для населення стане доступнішим! Reviewed by Світові вісті on 18:44 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.