Гройсман пояснив, які кроки робить уряд задля осучаснення пенсій


Український уряд у рамках пенсійної реформи розробив дорожню карту, яка здійснюватиметься у два кроки. Крім того, Кабмін працював весь рік над питанням відновлення соціальної справедливості пенсійного забезпечення та над підняттям пенсії.
Про це розповів український прем’єр Володимир Гройсман у ефірі 5 Каналу, передає УНІАН.
"Ми з експертами зараз розробили дорожню карту, яка дозволить одразу після прийняття реформи солідарної системи перейти до формування накопичувальної системи... Перший крок – солідарна система, другий – одразу ж формування накопичувальної системи", – наголосив чиновник.
"У нас 4,5 мільйона українців взагалі нічого не платять до Пенсійного фонду, але приходять за пенсією. А 12 мільйонів пенсіонерів платили внески за себе та за тих, хто сьогодні не платить. Усі мають платити", – зауважив очільник Кабміну.Водночас він підкреслює, що реформа солідарної системи дозволить сформувати бездефіцитний бюджет за рахунок деталізації економіки.
За його словами, уряд працював весь рік над тим, щоб знайти необхідні рішення, які дозволять відновити соціальну справедливість пенсійного забезпечення, зробити пенсійний фонд бездефіцитним і підняти людям пенсії.
Також Гройсман додав, що мінімальна пенсія зросте з 949 гривень до 1312 гривень.
Нагадаємо, раніше 24 Канал повідомляв, що законопроекти щодо пенсійної реформи у Верховній Раді розглядатимуть восени 2017 року.

Джерело http://24tv.ua

Гройсман пояснив, які кроки робить уряд задля осучаснення пенсій Гройсман пояснив, які кроки робить уряд задля осучаснення пенсій Reviewed by Світові вісті on 00:36 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.