У НАТО зізнались, що найбільш небезпечне в анексії Криму


У НАТО кажуть, що занепокоєні тим, що Україна без жодного пострілу віддала Крим і у зв'язку з цим постає питання про вірність присязі військових з країн пострадянського простору.
Як пише Reuters, в Альянсі не на жарт переживають через чергові спроби Росії підірвати вірність військових у країнах Східної Європи, які входять в Альянс.
Зокрема, яскравим прикладом цьому є те, що напередодні колишній український адмірал Сергій Єлісєєв тепер очолив Балтійський флот Росії.
До того, як Росія анексувала Крим, Єлісєєв дослужився до високої посади в українському Чорноморському флоті.
У 2014 році Єлісєєв він був заступником командира українського флоту, який базувався в Криму, коли російські солдати без розпізнавальних знаків захопили українські судна. Замість опору він пішов на зраду і згодом отримав нову посаду – заступника командира Балтійського флоту Росії.
Reuters нагадує, що в 2014 році російські солдати в Криму фактично "заходили у відчинені двері". І багато українських солдатів зраджували присягу і переходили на бік ворога. Єлісєєв був лише одним з багатьох зрадників.
До цього часу Москва та її маріонетки в Криму намагаються використовувати слабкі кадри в армії Києва, щоб підірвати її здатність ефективно захищатися.
За словами командира НАТО, який не захотів представлятись, Москва і зараз намагається використовувати цю кримську тактику і в інших країнах.
Водночас генсек НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що довіряє арміям Естонії, Латвії та Литви, додавши, що пильними треба бути завжди.На умовах анонімності співрозмовник зазначив, що НАТО гостро відчуває проблему з вірністю військових в країнах-учасницях, де живе багато етнічних росіян, зокрема в країнах Балтії.
"Потрібно розвивати власні інструменти розвідки, щоб мати можливість помітити спроби підриву вірності наших сил", – наголосив генеральний секретар НАТО.

Джерело: ZN.UA
У НАТО зізнались, що найбільш небезпечне в анексії Криму У НАТО зізнались, що найбільш небезпечне в анексії Криму Reviewed by Світові вісті on 21:49 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.