Рогалики з повидлом


Рогалики з повидлом
Інгредієнти
цукор 70 г.
молоко 0,5 л
борошно 1 склянка
сода харчова 1 ч.ложка

Ділюсь рецептом моїх улюблених рогаликів з повидлом.

Приготування
Отже:
1) 50 г дріжджів + 3-4 ст. л. цукру + 0,5 л теплого молока (або води) розмішати і поставити в тепле місце, щоб підійшло.
2) 1-2 яйця + 30 г ванільного цукру + 1 п. м'якого маргарину + чуть солі взбиваємо.
3) 1 ст. борошна + 1 ч.л. соди змішуємо з сумішшю 1) і 2) і поступово замішуємо тісто, додаючи борошна стільки, щоб вийшло м’яке, еластичне тісто, яке не липне до рук.
Далі ділимо тісто на кілька частин, розкатуємо кожну частину товщиною 0,5 см, розрізаємо наступним чином:
Викладаємо чайною ложечкою повидло (краще густе):
І скручуємо в рогалик:
Кожен рогалик верхньою стороною мокаємо в цукор.
Деко застеляємо пергаментною бумагою, або ж просто змащуємо олією і викладаємо наше творіння:
Таких порцій вийде 2:
І в горячу духовку до зарум’янення (печуться досить швидко і гарно підростають):
Смачні, ароматні рогалики розійдуться, не встигнете й оком моргнути
Як бачите, я навіть не вспіла сфотографувати їх гарно, на тарілочці, відразу розхватали і з’їли...

Повітряні рогалики

Інгредієнти

тісто

маргарин (вершковий) 125 г.

борошно 500-550 г.


цукор 3 ст.ложки

сметана 2 ст.ложки

молоко 180-200 мл

смалець 2 ст.ложки

для начинки

повидло 0,5 склянки

для посипки







Дріжджі подрібнити, додати ложку цукру і сметану, злегка розмішати, залишити, щоб підійшли.
Маргарин розтерти з борошном, додати дріжджі, решту цукру і молоко. Замісити тісто. 
Залишити, щоб підійшло (20-30 хв)
Викласти тісто на робочу поверхню, посипану борошном, обмісити, розкачати в прямокутник сантиметрової товщини, 2/3 площі змастити смальцем
Скласти втроє
Розкачати і знову половину площі змастити смальцем, скласти вдвоє. Тепер можна розкачувати для формування рогаликів.
Тісто виходить дуже м'яким і легким. Спеціально розрізала, щоб показати яке воно
Тісто розкачати в пласт товщиною 3-5 мм різати на трикутники. На край трикутника викласти повидло (яблучне, сливове, трояндове, абрикосове...) і згорнути в рогалик.
Викласти на деко, змащене смальцем, дати підійти трішечки
Випікати в духовці при 180* 15-17 хв.
Обкачати в цукровій пудрі
Смакує з молоком
З цієї порції виходить повнісінька миска рогаликів ( десь 1 кг або 80 шт)

Джерело cookorama.net
Рогалики з повидлом Рогалики з повидлом Reviewed by Роман Тороус on 11:20 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.