Салати на зиму:


Консервовані баклажани з помідорами
Такий салатик чудово смакує у вигляді закуски до м'ясних страв і з картопляним гарніром. Для любителів гостренького у консервовані баклажани з помідорами можна додати гіркий перець.
Інгредієнти:
2 кг баклажанів,
1 кг помідорів,
3-4 зубки часнику,
1 стручок гіркого перцю,
2 ст. ложки оцту,
2 ст. ложки цукру,
1 ст. ложка солі.
Приготування:
Баклажани поріж середніми шматочками, засип сіллю і залиш на 20-30 хвилин, щоб пішла гіркота. Потім промий водою.
Обсмаж баклажани на олії на середньому вогні 7-10 хвилин.
Помідори поріж невеликими скибочками. Подрібни часник і гіркий перець.
З'єднай гарячі баклажани з помідорами, гірким перцем і часником, додай сіль, цукор, оцет і акуратно перемішай.
Розклади по банках, простерилизуй 20-25 хвилин і закатай. Переверни банки і укутай до повного охолодження.
Перш ніж подати на стіл, додай у баклажани дрібно нарізану цибулю і трохи запашної рослинної олії.
Смачного!


Борщова заправка на зиму: простий рецепт
Борщова заправка на зиму вже в самій назві приховує розшифровку свого призначення.
Щоб без проблем і зайвої метушні можна було зварити борщ, тобі допоможе приготована заздалегідь борщова заправка на зиму.
А якщо ти маєш свій город, на якому ростуть морква і буряк, то борщова заправка на зиму дозволить зберегти ці овочі до самих холодів.
Борщова заправка на зиму - інгредієнти:
1 кг буряка,
1 кг моркви,
1 кг цибулі,
1 кг болгарського перцю,
1 кг помідорів,
200 мл олії,
3 ст. ложки 9%-го оцту,
0,5 склянки цукру,
0,5 ч. ложки чорного меленого перцю,
2 ст. ложки солі.
Борщова заправка на зиму - приготування:
Овочі помий і почисти. Буряк і моркву натри на крупній тертці. Цибулю дрібно поріж. Болгарський перець потри на дрібній тертці.
Пробланшуй помідори, очисти їх від шкірки і пропусти через м'ясорубку.
У буряк додай цукор і постав на повільний вогонь. Після того, як буряк пустить сік, додай вогню і тушкуй буряк, помішуючи, 15-20 хвилин.
Обсмаж цибулю на олії до м'якості. Додай моркву, болгарський перець, перемішай і смаж 7-10 хвилин.
Додай до зажарки помідори, чорний мелений перець, доведи до кипіння і вари 5-7 хвилин.
З'єднай усі овочі в каструлі, додай оцет, добре перемішай і прокип'яти 2 хвилини.
Розклади борщову заправку по стерилізованих банках і закатай. Переверни банки, укутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
Борщова заправка на зиму зберігається у прохолодному місці.

Вкусное соте из баклажанов на зиму

Если вам нравятся простые и не хлопотные рецепты заготовок из баклажан на зиму, то мой сегодняшний рецепт соте из баклажан на зиму заслуживает вашего внимания. Консервирование соте из синеньких на зиму не займет у вас много времени, поскольку порция небольшая. А результат непременно порадует: баклажанное соте на зиму получается очень вкусным, сочным, и непременно украсит ваше домашнее меню зимой. Кроме того, будем готовить соте из баклажанов на зиму без стерилизации, что делает рецепт соте из синеньких на зиму еще интереснее и привлекательнее.
Также следует отметить, что соте из синеньких рецепт на зиму готовится с относительно небольшим количеством уксуса (50 мл. на 4 литра готовой консервации), что прибавляет еще один плюсик в пользу этой заготовки из баклажан на зиму. Вы заинтересованы? Тогда не буду вас томить долгим предисловием. Приглашаю вас к себе на кухню, где во всех подробностях расскажу и покажу, как приготовить вкусное соте из баклажанов на зиму.


Ингредиенты:
1 кг баклажан
1 кг болгарского перца
2 кг помидор
0.5 кг лука
3 ст. л. сахара
1 ст. л. соли
50 мл. уксуса 9%
200 г растительного масла
Выход: 4 литра готовой консервации
Указан вес очищенных и подготовленных овощей
Как приготовить соте из баклажанов на зиму:
Все твердые овощи для нашего соте нужно крупно нарезать: лук полукольцами или четверть кольцами, болгарский перец и баклажаны произвольно крупными кусками.


В кастрюлю, в которой будем варить наше соте из баклажанов, наливаем растительное масло, высыпаем подготовленные перец с луком и ставим на плиту.


Тушим перец и лук на большом огне, помешивая лопаткой, пока овощи не станут мягкими.



Помидоры для соте нужно натереть на терку, или измельчить блендером. Главное – чтобы получилось однородное помидорное пюре.


Выливаем пюре из помидоров в кастрюлю. Добавляем соль, сахар и перемешиваем.


Сразу же вслед за помидорами добавляем баклажаны. Аккуратно перемешиваем, доводим соте до кипения, а затем варим на очень медленном огне до готовности баклажан – примерно 30 минут.


В конце добавляем в соте уксус, перемешиваем и варим не более двух минут.


Горячее соте из баклажан раскладываем по стерильным сухим баночкам.


Закатываем банки с соте стерильными крышками, и переворачиваем крышками вниз, чтобы проверить герметичность крышек. Оставляем банки до полного остывания, затем убираем соте из баклажан в кладовку или погреб на хранение до зимы.


На этом приготовление соте окончено. Надеюсь, рецепт соте из баклажан на зиму вам придется по вкусу. .

Джерело http://lady.tochka.net
Салати на зиму: Салати на зиму: Reviewed by Світові вісті on 00:57 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.