Синоптик розповіла про погоду в Україні на початку весни


В Україну переміщається холодна повітряна маса арктичного походження, яка принесе сильні морози
Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко у своєму блозі.
"Лютий остаточно прийняв рішення безальтернативно закріпити свій імідж, присвоєний йому українським народом багато часу тому. Тобто охопити всю Україну лютими морозами. І навздогін – ще й снігом, з нашими червоними щоками і синіми носами", – зазначає синоптик.
За її словами, друга половина тижня відзначиться нічною температурою повітря -10-15 градусів, на заході, півночі, північному сході, місцями в центральній частині ймовірно до-16-20 градусів.
Денна температура повітря становитиме -6-11 градусів, на півночі Лівобережжя – Чернігівщина, Сумщина, Харківщина – до -12-14 градусів.
"У п'ятницю сніг політає у західних областях. На решті території опади будуть млявими, або сніг, або просто хмарна погода з проясненнями", – уточнює Діденко.
В суботу сніг охопить значну частину території України. "Тому готуйте санки, лижі, картонні сідушки, сучасні пластикові коритця і шукайте найближчі гірки або гори. Завжди підійде до місцевих зимових олімпіад", – оцінює майбутню погодну ситуацію в країні синоптик.
24 лютого у західних та північних областях очікується посилення вітру. 25 лютого сніг ослабне і припиниться. "Однак мороз буде міцно сидіти на троні. Одягайтеся ще тепліше і не забудьте зайвий раз перевірити стан ваших опалювальних систем. Адже з початку наступного тижня мороз в Україні посилиться ще на кілька градусів. І вже вночі -20 градусів не буде дивиною", – прогнозує Діденко.
За її словами, синоптична тенденція наступного тижня – сильний мороз. У нічні години не тільки -20, але і нижче -20 градусів.
"Понеділок обіцяє бути без опадів. У вівторок-середу в Україні знову пройдуть снігопади. На початку весни, 1-2 березня, мороз ще буде лютувати. І лише з 3 березня трохи пощадить і почне слабшати. Збивати градуси. Однак це прогноз – орієнтовний, і все ще може бути", – повідомляє вона.
У Києві кінець лютого і початок березня очікуються холодними. У столиці температура повітря поступово опускатиметься вночі від -10-14-16-20 градусів. А в денні години від -4-7-8-12 градусів. Сніг у Києві імовірний в суботу і 27-28 лютого.

Джерело ukr.media
Синоптик розповіла про погоду в Україні на початку весни Синоптик розповіла про погоду в Україні на початку весни Reviewed by Світові вісті on 11:56 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.