Фахівціі розповіли, що буде, якщо відмовитися від їжі тваринного походження


Науковці порівняли виробництво основних продуктів тваринного походження, які їдять американці, зі схожими за харчовою цінністю рослинними аналогами. Вони дійшли висновку, що перехід на рослинну їжу може істотно зекономити земельні ресурси, необхідні для виробництва продуктів харчування
Про це пише журнал Proceedings of the National Academy of Sciences.
У статті також наголошується, що такий перехід дозволить виробляти достатньо їжі для того, щоб нагодувати ще 350 мільйонів людей.
Як передає N+1, автори дослідження під керівництвом Рона Майло (Ron Milo) з Інституту Вейцмана (Ізраїль) порівняли обсяги землекористування, необхідні для виробництва кожного продукту тваринного походження з щоденного раціону американців (яєць, м'яса птиці, свинини, яловичини і молочних продуктів) та їх харчові аналоги рослинного походження.
Крім основних показників (земельні ресурси на виробництво одного грама, одного грама білка й однієї калорії) вчені також порівняли продукти щодо вмісту в них основних мікро - і макроелементів: наприклад, клітковини, вуглеводів, ?-каротину, натрію, вітамінів A, B і C.
Вчені з'ясували, що виробництво еквівалентних за харчовою цінністю продуктів харчування тваринного і рослинного походження суттєво різниться в обсягах споживаних земельних ресурсів. Наприклад, для того, щоб отримати чотири грами білка з яловичини, потрібно витратити стільки земельних ресурсів, скільки необхідно для одержання 100 грамів рослинного білка.
При цьому продукти рослинного походження перевершують тваринні аналоги за кількістю більшості поживних елементів. Виняток складають, наприклад, холестерин та вітамін B12.
Повна відмова американців від їжі тваринного походження протягом п'яти років (варто відзначити, що сюди не входять риба й морепродукти, а тільки продукти сільського господарства) та використання необхідних для її виробництва ресурсів для отримання їжі рослинного походження дозволить прогодувати додатково приблизно 350 мільйонів осіб (тобто ще одну країну з такою ж кількістю громадян, як США).
При цьому максимальне скорочення обсягу харчових відходів при нинішньому виробництві та харчових звичках американців дозволить прогодувати додатково тільки 20 мільйонів чоловік.

Джерело ukr.media
Фахівціі розповіли, що буде, якщо відмовитися від їжі тваринного походження Фахівціі розповіли, що буде, якщо відмовитися від їжі тваринного походження Reviewed by Світові вісті on 00:49 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.