Кабачки фаршировані, запечені в духовці


Кабачки фаршировані, запечені в духовці, на сході називають долма, від тюркського слова dolmak, що означає «начиняти». Зазвичай для начинки використовують м’ясо або рис, а оболонкою можуть слугувати виноградні листя, солодкий перець, айва, помідори. У дитинстві я такої модерної назви не знала, проте овочі по цьому рецепту вдома готували досить часто.
Кабачок — дивовижний овоч, його врожайність просто вражає. Кабачкова ікра, овочеве рагу, млинці і котлети з цукіні виникають у осінньому меню. Для різноманітності раджу нафарширувати їх фаршем з курячого філе і тушкованих овочів, а на гарнір приготувати розсипчастий рис. Вийде смачна і поживна друга страва — із сметанним соусом, те, що потрібно до обіду.
Час приготування: 1 година 10 хвилин.
Кількість порцій: 3.

Інгредієнти для приготування фаршированих кабачків, запечених в духовці
650 г кабачків середнього розміру;
115 мл оливкової олії;
5 г солі;
15 г білого кунжуту:
Для фаршу:
400 г курячого філе;
100 г ріпчастої цибулі;
230 г моркви;
150 г солодкого перцю;
30 г зеленої селери;
1 стручок гіркого перцю;
20 мл оливкової олії;
5 г солі;
мелена паприка, чорний перець, орегано.
Спосіб приготування фаршированих кабачків, запечених в духовці:
Кабачки середнього розміру очищуємо від шкірки. Розрізаємо на кілька частин висотою приблизно 4-5 сантиметрів. Чайною ложкою вибираємо серцевину з насінням, залишаємо дно товщиною 1 сантиметр.
В широкому сотейнику нагріваємо до кипіння воду, насипаємо сіль. Порціями бланшируємо овочі по 5-7 хвилин дістаємо, кладемо на сито, щоб стікала вода.

Готуємо фарш.
Дрібно шаткуємо цибулю. Пасеруємо в добре розігрітій рафінованій оливковій олії.


Коли цибуля набуде карамельного відтінку, додаємо крупно натерту моркву. Обсмажуємо цибулю з морквою 7 хвилин.


Для аромату додаємо нарізаний кубиками солодкий перець. Колір перцю будь-який, головне, щоб був м’ясистим.
перець обсмажуємо з морквою і цибулею 5 хвилин.


Куряче філе розрізаємо заточеним ножем поперек волокон, дрібними кубиками або подрібнюємо в м’ясорубці. Насадку краще використовувати з великими отворами, щоб у фарші відчувалися шматочки м’яса.


Насипаємо сіль, орегано, мелену паприку та дрібно порізану зелень селери. Стручок гіркого перцю чистимо від насіння і перегородок, ріжемо кільцями, додаємо до решти інгредієнтів.
Обсмажуємо начинку ще кілька хвилин.


Розігріваємо духовку до температури 200 градусів Цельсія.
Заповнюємо фаршем кабачки з курки і овочів, робимо велику гірку, так буде смачніше. У сковорідку наливаємо оливкову олію, викладаємо кабачки.


Сковороду ставимо в нагріту духовку на середню полицю. Оскільки інгредієнти доведені до напівготовності, довго запікати не потрібно, достатньо 20-25 хвилин.


Дістаємо готові фаршировані кабачки, посипаємо білим кунжутом, до столу подаємо гарячим.
До фаршированих кабачків запечених в духовці, раджу приготувати соус: пропускаємо через прес зубчик часнику, дрібно нірізуємо пучок кропу і кілька стебел зеленої цибулі, все змішуємо з сіллю і сметаною.


Фаршировані кабачки, запечені в духовці готові. Приємного апетиту!

Джерело http://smachni-recepti.pp.ua/
Кабачки фаршировані, запечені в духовці Кабачки фаршировані, запечені в духовці Reviewed by Світові вісті on 12:39 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.