Рецепти приготування морозива в домашніх умовах
Морозиво буває декількох видів: молочне, вершкове, з різними добавками, заморожені фрукти або сік. Нижче ви знайдете 9 рецептів морозива: полуничного, шоколадного, з кокосовим маслом, апельсинового, з медом та іншими смачними доповненнями.
Шоколадне морозиво
Інгредієнти для приготування шоколадного морозива
3 жовтки
3 ст. ложки цукрової пудри
1,3 склянки молока
120гр шоколаду
3 ст ложки води
6 ст ложок жирних вершків
Рецепт приготування шоколадного морозива
Встановіть морожницю на мінімальну температуру. Жовтки розітріть з цукровою пудрою, потім, помішуючи ложкою, повільно вилити до них молоко, що майже закипіло, тонкою цівкою.
Отриману суміш процідити в каструлю підходящого розміру і варити на слабкому вогні до загусання. Шматочки шоколаду покласти у воду і розтопити на водяній бані. Збити вершки. Додати в загуслу суміш спочатку шоколад і потім вершки. Все ретельно перемішати, перекласти в мороженицю і заморозити.
Полуничне морозиво
Інгредієнти для приготування полуничного морозива
450 гр свіжої полуниці
110 гр цукру
4 склянки холодної води
одна десертна ложка соку лимона
одна десертна ложка соку апельсина
Рецепт приготування полуничного морозива
У каструльці змішати цукор і воду та поставити на повільний вогонь. Постійно помішувати, поки цукор не розчинитися. Закип’ятити сироп і перемкнути комфорки на сильний вогонь, варити п’ять хвилин. Прибрати з вогню та охолодити. Полуницю ретельно промити і зробити з неї пюре. Змішати полуницю з соками і остиглим сиропом. Перекласти суміш в плоску форму і помістити в морозильник на ніч. Перед тим, як подати на стіл, витягнути з морозилки і залишити на 30хв, щоб морозиво стало м’якшим та легко виймалося з форми.
Ванільне морозиво
Інгредієнти для приготування ванільного морозива
0,5 л. молока
50гр цукру
25гр крохмалю
10гр ванільного цукру
1 яйце
Рецепт приготування ванільного морозива
375мл. молока змішати з 40гр цукру і трохи поварити, потім молоко, що в нас залишилося 125мл змішати з крохмалем, додати до решти молока і ретельно проварити. Зняти з вогню і додати ваніль. Охолодити. Жовток розтерти до білого стану з цукром і перемішати з сумішшю. Заморозити.
Вершкове морозиво
Інгредієнти для приготування вершкового морозива
3 склянки молока або вершків
1 склянки цукру
3 яйця
2 пакетика ванільного порошку
Рецепт приготування вершкового морозива
Жовтки покласти в каструлю, перемішати з цукром та ваніллю, помішуючи додати гаряче молоко (вершки), а потім поставити на плиту та варити, постійно помішуючи суміш дерев’яною ложкою. Коли суміш трохи загусне і зникне піна, прибрати каструлю з плити, зцідити і заморозити.
Кокосове морозиво із базиліком та лаймом
Інгредієнти для приготування кокосового морозива
1л. ванільного морозива
100гр кокосової стружки
Цедра одного лайма, сік з 2шт
1 пучок базиліка
200гр кокосового печива
Рецепт приготування кокосового морозива
Морозиво розм’якшити і покласти у велику миску. Змішати кокосову стружку, цедру і сік лайма та порізаний базилік. Додати морозиво і подрібнене печиво. Ретельно перемішати і заморозити до потрібної консистенції. Прикрасити цедрою лайма і подати до столу.
Морозиво з грушею і горіховим бісквітом
Це морозиво може бути відмінним десертом для вашого святкового столу.
Інгредієнти для приготування морозива з грушею
морозиво
груші
цукор
вершки
горіховий бісквіт
Рецепт приготування морозива з грушею
Груші очистити від шкіри та видалити серцевину. Кип’ятити грушу в сиропі (одна склянку води та одна столова ложка цукру) до тих пір, доки він ні придбає колір і прозорість меду. Позм’якшити морозиво і розподілити його по дну і стінках каструльки. У середину покласти скибочки груш та посипати крихтами горіхового бісквіту. Зверху покласти наші збиті вершки, а потім ще раз грушу, бісквіт і вершки, залишивши до краю 2 — 3см. Поставити на ніч до морозилки.
Порада: Перед тим, як подавати на стіл поставте каструльку ненадовго в гарячу воду, так вам буде легше вийняти морозиво.
Морозиво з медом і цитрусами
Інгредієнти для приготування морозива з медом і цитрусами
2 грейпфрута
2 апельсина
4 чайні ложки меду
Морозиво за смаком
Рецепт приготування морозива з медом і цитрусами
Очистити грейпфрути та апельсини, видалити з них зернятка і плівки, порізати дрібними шматочками. Розкласти фрукти по креманкам, залити зверху медом. Почекати півгодини, щоб фрукти змогли просочитися медом. Потім покласти кульку морозива в кожну креманку.
Молочне морозиво з горіхами
Інгредієнти для приготування молочного морозива з горіхами
50гр волоських горіхів
250гр молока
50гр цукру
два яйця
Натерта цедра одного лимону
Рецепт приготування молочного морозива з горіхами
Збити жовтки з частиною цукру та малою кількістю молока. Закип’ятити молоко з цукром. Поступово ввести збиті жовтки і постійно помішуючи знову довести до кипіння. Після цього зняти з вогню, охолодити і додати лимонну цедру. Підсмажені горіхи очистити і потовкти, додати в суміш. Білки збити і ввести в суміш. Поставити в холодильник. Подавати в креманках, прикрашене вишенькою .
Апельсинове морозиво
Інгредієнти для приготування апельсинового морозива
Для морозива:
3 жовтки
100гр цукру
200мл вершків
один апельсин
дві столові ложки лікеру апельсинового
Для приготування соусу:
один апельсин
одна чайна ложка крохмалю
50гр цукру
три столові ложки лікеру апельсинового
Для прикраси морозива:
4 ст. ложки шоколадної крихти
Рецепт приготування апельсинового морозива
Збивати жовтки з цукром на водяній бані до тих пір, доки вони не придбають консистенцію густих вершків. Зніміть водяну баню з плити і продовжуйте збивати крем до повного охолодження. Добре збийте вершки. Вичавіть сік з апельсину, змішайте сік з лікером, збитими вершками й кремом з яєчних жовтків. Миску з отриманою сумішшю накрийте алюмінієвою фольгою і поставте в морозильник на 3 години.
Для соусу: цукор змішати з крохмалем. Вичавити сік із апельсина. Ретельно перемішайте сік із цукром та крохмалем і варіть на повільному вогні до тих пір, поки суміш злегка ні загусне. Приберіть з вогню, охолодіть і додайте коньяк.
Перед тим, як подавати до столу, поріжте морозиво шматочками, полийте соусом і посипте шоколадною крихтою.
Джерело http://smachni-recepti.pp.ua
Рецепти приготування морозива в домашніх умовах
Reviewed by Світові вісті
on
12:30
Rating:
Немає коментарів: