Як приготувати шарлотку: ТОП-5 рецептів з яблуками


Шарлотка
– це смачний, ніжний і ароматний пиріг, який знайомий більшості з нас з дитинства. традиційну шарлотку готують з додаванням яблук. Найбільш кращим сортом яблук для шарлотки по праву вважається антонівка. Неймовірно ароматні, з яскраво вираженою кислинкою, антонівські яблука чудово відтіняють і доповнюють смак солодкого бісквіта.
Класична шарлотка з яблуками


Інгредієнти:
4 яйця
1 склянка цукру
1 склянка борошна
3 яблука
лимонний сік
рослинна олія
Рецепт приготування:
1. Яйця збийте з цукром в пишну світлу масу. Додайте просіяне борошно, акуратно перемішайте лопаткою.
2. Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевини і наріжте тонкими скибочками. Збризніть лимонним соком.
3. У змащену олією форму викладіть частина тіста. Потім рівномірним шаром викладіть яблука і зверху покрийте тістом, що залишилося.
4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин до появи світло-коричневої скоринки.
Карамельна шарлотка

Інгредієнти:
3 яблука
3 яйця
90 г цукру
90 г борошна
3 ст.л. цукру без гірки для карамелі
30-50 г вершкового масла
Рецепт приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 С.
2. Форму діаметром 20 см змастіть маслом і присипте борошном.
3. Приготуйте карамель. У каструльку насипте цукор, додайте ложку води при бажанні і на сильному вогні розтопіть і чекайте, поки не вийде коричнева карамель. Вилийте її в форму і розподіліть по дну. На карамель покладіть шматочки масла і відставте.
4. Приготуйте бісквітне тісто. Розділіть яйця на білки і жовтки. Додайте 1/3 норми цукру і збийте ще, до блиску.
5. Збийте жовтки з цукром, що залишився. За допомогою ложки акуратно змішайте білки і жовтки.
6. Додайте просіяне борошно, перемішайте, зачерпуючи тісто від краю і опускаючи в середину.
7. Яблука поріжте на четвертинки, а потім шматочками просто в форму. Залийте тістом і струсіть.
8. Печіть при 180 градусах півгодини, а потім ще півгодини при 160. Готову шарлотку переверніть на решітку і остудіть.
Шарлотка в мультиварці


Інгредієнти:
1 склянка борошна
1 склянка цукру
3-4 яйця
800 г яблук
50 г вершкового масла
2 ст.л. цукру для посипання
Рецепт приготування:
1. Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте скибочками.
2. Увімкніть мультиварку в режим підігріву та покладіть в каструльку шматочок масла, щоб воно розтануло. Коли розтане – злегка змастіть цим маслом стінки каструльки і додайте 2 ст.л. цукру. Помішуйте дерев'яною або пластмасовою ложкою, поки цукор повністю не розчиниться в маслі.
3. Викладіть на дно перший шар яблук – це ж буде верх пирога. Потім додайте інші нарізані фрукти.
4. Міксером збийте яйця з цукром в пишну світлу масу.
5. Продовжуючи збивати, додайте борошно.
6. Вилийте тісто на яблука і готуйте в режимі "Випічка" 40 хвилин. Готовий пиріг переверніть на тарілку.

Шарлотка на кефірі

Інгредієнти:
500 г яблук
250 г борошна
2 яйця
100 г масла
100 г цукру
200 мл кислого молока або кефіру
1/2 ч. л. розпушувача або гашеної соди
сіль
Рецепт приготування:
1. Збийте цукор із розм'якшеним вершковим маслом.
2. Додайте по одному яйця, кожен раз збиваючи. Потім влийте кефір, всипте просіяне борошно, сіль і розпушувач.
3. Змішайте тісто з нарізаними яблуками.
4. Форму змастіть вершковим маслом і присипте сухарями або борошном. Викладіть тісто, розрівняйте і випікайте при 190 градусах 45 хвилин.

Шарлотка на сметані


Інгредієнти:
1 склянка борошна
1 склянка цукру
1 стакан сметани
1-2 яйця
1/2 ч. л соди, гашеної оцтом
5 великих яблук
цукрова пудра
Рецепт приготування:
1. Добре збийте яйця з цукром. Додайте сметану, потім просіяне борошно з содою.
2. Дві третини очищених яблук поріжте кубиками, залийте двома третинами тіста. Зверху викладіть третину яблук, порізану дуже тонкими скибочками, залийте залишками тіста.
3. Випікайте шарлотку в розігрітій до 180 С духовці 30-40 хвилин. Перед подачею остудіть і посипте цукровою пудрою.

Джерело ukr.segodnya.ua
Як приготувати шарлотку: ТОП-5 рецептів з яблуками Як приготувати шарлотку: ТОП-5 рецептів з яблуками Reviewed by Світові вісті on 10:17 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.