Татуювання можуть стати причиною раку!!!


Великобританские дослідники з Бредфордського університету попереджають любителів тату про ризик, якому вони піддають себе, наносячи татуйовані малюнки на шкіру. Небезпека таїться в хімічному складі барвника (чорнила), які можуть призвести до виникнення раку.
Фахівці досліджували складу 21-го виду чорнила для натільного живопису. У складі 13-ти зразків вчені виявили канцерогенні сполуки, здатні викликати онкологічні новоутворення шкіри. Слід врахувати той факт, що були досліджені найбільш відомі марки чорнила для татуіровочних салонів.

У сучасному суспільстві татуювання служать способом самовираження людей різного віку. Так, в американському штаті Огайо кожен сьомий доросла людина прикрасив своє тіло татуюванням, за даними соцопитування. Серед молодих людей до 35-ти років - кожен третій. Кожен десятий літній американець відповів, що має на своєму тілі тату.


Крім високої загрози зіткнутися з раком шкіри у віддаленому майбутньому, любителі татуювань наражають себе на небезпеку бути інфікованими захворюваннями, переносящимися через кров.
Великобританський комітет охорони здоров'я підтвердив, що натільний живопис представляє серйозну небезпеку для організму. Віруси Сніду, гепатиту В і С, збудники венеричних захворювань здатні проникнути в організм під час нанесення татуювання.

Джерело https://ukr.media
Татуювання можуть стати причиною раку!!! Татуювання можуть стати причиною раку!!! Reviewed by Світові вісті on 08:34 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.