Пенсійну реформу потрібно ухвалити для стабільності цін – НБУ


У Національному банку України прокоментували важливість прийняття пенсійної реформи, інформує replyua.net з посиланням на Корреспондент.net.
Зокрема у прес-службі регулятора заявили, що реформування системи пенсійного забезпечення України є напрочуд важливим кроком, що має забезпечити цінову стабільність в державі. Минулого тижня Кабінетом міністрів було прийнято проект майбутньої реформи, якою передбачається проведення щорічної автоматичної індексації. Також в урядовому проекті зазначається, що пенсійний вік залишиться на рівні 60 років для тих громадян, які мають 25 років трудового стажу. При цьому у Національному банку України вважають, що різке підвищення розміру пенсій може викликати в найближчий час підвищення споживчого попиту.
Крім того, у НБУ додали, що проведення пенсійної реформи є одним із зобов’язань України перед Міжнародним валютним фондом, котрим передбачається, що реформа має набути чинності вже з січня 2018 року. Також проведення пенсійної та земельної реформи необхідні для того, аби МВФ ухвалив рішення про п’ятий транш для України. 

Джерело http://replyua.net
Пенсійну реформу потрібно ухвалити для стабільності цін – НБУ Пенсійну реформу потрібно ухвалити для стабільності цін – НБУ Reviewed by Світові вісті on 09:39 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.